• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Облік праці та її оплати – від теорії до практики

Друк
PDF

 

У рамках вивчення дисципліни «Облік і звітність в бюджетних установах» студенти 31 групи спеціальності «Облік і оподаткування» побували в бухгалтерії навчального закладу. Це заняття у виробничих умовах, метою якого було сприяння закріпленню студентами теоретичних знань та формування практичних навичок з обліку праці й заробітної плати, організувала викладач обліково-фінансових дисциплін Олена Семченко. Інспектор відділу кадрів Оксана Букало провела цікаву екскурсію, під час якої студенти отримали можливість ознайомитися з первинними документами та з методикою ведення обліку праці. Далі екскурсія перемістилася до бухгалтерії, де бухгалтери з обліку праці та стипендії Валерія Остропика й Тетяна Первой ознайомили студентів з порядком нарахування заробітної плати та стипендій, проведенням нарахувань й утримань, показали алгоритм роботи в бухгалтерській програмі. Студенти із захопленням слухали поради від бухгалтерів і (з їхніх слів) ще раз переконались у правильному виборі своєї майбутньої професії. Як показує практика, такі візити мотивують студентів, адже вони мають можливість зорієнтуватись у сфері майбутньої діяльності та зрозуміти її практичну значущість як для установи, організації чи підприємства, так і для країни в цілому.

  

 

Співпраця з ДПІ

Друк
PDF

 Податкові знання – запорука успішного майбутнього наших випускників!  

2 листопада 2023 року головами циклових комісій «Обліково-фінансових» та «Економічно-комерційних дисциплін» було організовано об’єднане засідання за участю начальника Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Олександра Коломійця та заступника начальника Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Людмили Скуди.   
 
Мета співпраці з роботодавцями полягає в координації діяльності здобувачів фахової передвищої освіти, скерованої на удосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців.  
Засідання було спрямоване на підвищення професійних компетентностей здобувачів фахової передвищої освіти за освітньо-професійними програмами «Облік і оподаткування», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Економіка», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Посилюємо зв'язок між теорією і практикою

Друк
PDF

 З метою вдосконалення та покращення якості підготовки майбутніх фахівців, залучення роботодавців, професіоналів-практиків до організації та реалізації освітнього процесу за ОПП «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування» у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» 2 листопада 2023 р. для здобувачів фахової передвищої освіти було організовано гостьову лекцію-бесіду на тему: «Сучасний стан податкової системи України». Спікером заходу був начальник Лубенської ДПІ головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Коломієць. Він приділив значну увагу податку на доходи фізичних осіб, пояснив значення податкової знижки, якою можуть скористатися батьки студентів, що навчаються на контракті, розповів про особливості оподаткування платників єдиного податку в умовах воєнного стану. Учасників спілкування також було поінформовано про сервіси податкової служби, серед яких найбільш популярним є «Електронний кабінет платника податків», адже в теперішніх умовах це не просто зручно, а й безпечно. У ході лекції студенти ставили запитання, які їх цікавили, та отримували вичерпні відповіді.  Зокрема про екологічний податок, порядок роботи ДПІ та реєстрацію власної справи.  

  

Щиро дякуємо Олександру Коломійцю за змістовну лекцію!

Всеукраїнський онлайн-урок із кібербезпеки

Друк
PDF

 Підвищення рівня обізнаності молоді в кіберсфері та здатності протидіяти кіберзагрозам – це актуальне питання освітнього процесу, обумовлене викликами сучасності. На виконання Листа МОН №1/16809-23 від 30.10.23 здобувачі освіти долучилися до перегляду Всеукраїнського онлайн-уроку «Я. Безпека. Кіберпростір», проведеного фахівцями Інституту спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського і Держспецзв’язку. 

Пізнавальний захід було проведено в рамках «місяця кібербезпеки», за підтримки агентства України з питань державної служби (НАДС), проєкту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR) та Міністерства освіти і науки України.
  
З метою формування компетенцій кібергігієни студенти 20 і 29 груп мали можливість проаналізувати важливі питання, зокрема:
- специфіку хакерських атак, у тому числі й російських;
- роль молоді у виникненні та протидії впливу кіберзагроз;
- дотримання вимог безпеки особистих даних і фінансів;
- загальні особливості безпечного використання ресурсів інтернету.
Прослухавши відеолекцію, здобувачі освіти приділили увагу оцінюванню власної інформаційної компетенції у сфері кібербезпеки. До речі, до перегляду запису онлайн-уроку можуть долучитися всі, кого цікавить власна безпека і безпека країни в кіберпросторі.

День визволення України від фашистських загарбників

Друк
PDF

 

Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до сьогодні все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій спільній землі.

 

Напередодні Дня визволення України від фашистських загарбників, який відзначається щорічно 28 жовтня, у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» було проведено ряд заходів:

- екскурсія у музейній кімнаті навчального закладу;

- екскурсія до пам’ятника 337-ї гвардійській дивізії, що визволяла м. Лубни у вересні 1943 р.;

 

- екскурсія до будівлі 10-ї школи м. Лубни, де протягом 1941-1943 років розміщувався фашистський концтабір.

79 років тому мільйони наших співвітчизників віддали своє життя, щоб більше ніколи не повернулися часи воєнних жахіть та поневолення на українській землі.

Вічна слава усім захисникам!

Збережімо наш скарб  рідну мову!

Друк
PDF

 

У переддень Дня української писемності з мешканцями гуртожитку було проведено інформаційну годину на тему: «Збережімо наш скарб рідну мову!» Зі вступним словом до присутніх звернулася вихователька гуртожитку Луценко Лариса. Вона розповіла про історію свята, згадала чимало видатних людей, які від часів Нестора Літописця і до наших днів зробили та роблять великий внесок у розвиток, процвітання української літературної мови. Зокрема, Лариса Андріївна згадала слова українського педагога В. Сухомлинського, який писав: «Мова це віконце, через яке людина бачить світ», закликала берегти нетлінний скарб рідну мову, прислухаючись до порад М. Рильського: «Як парость виноградної лози плекайте мову!..» Члени Ради гуртожитку Рубан Вікторія, Стилик.В., Голубова Ангеліна, Дорошенко Сніжана, Кулик Софія підготували змістовні діалоги про мову, зокрема: «Діалог про жаргони», «Діалог про нецензурщину», «Діалог про компліменти». Йоненко Дарія провела захопливий конкурс знавців мови. А Мироненко Вікторія та Жаркова Анастасія здивували студентів несподіваними оповіданням та віршем, усі слова в яких починаються на одну літеру.

  

Завдяки інформаційній годині студенти дізнались багато нового про рідну мову, її важливість для кожного українця.

 

Ще Павло Тичина писав: «Наша мова як чарівна пісня, що вміщає в собі і палку любов до Вітчизни, і ярий гнів до ворогів, і волелюбні думи народнії, і ніжні запахи рідної землі». Тож бережімо, шануймо, плекаймо, вивчаймо нашу рідну мову!

 

О мово рідна! Золота колиска…

Друк
PDF

 27 жовтня студенти ВСП «Лубенського фінансово-економічного фахового коледжу Полтавського державного аграрного університету» відзначали День української писемності та мови. Об 11 годині першокурсники приєдналися до трансляції та взяли участь у Радіодиктанті національної єдності, який згуртував українців по всьому світу. Було дуже бентежно і захопливо писати цю роботу одночасно з багатьма іншими людьми, це почуття єднання сповнювало наші серця.

  

 

Відзначення Дня української писемності та мови продовжилося чудовим святом «О мово рідна! Золота колиска!» Лунала поезія про нашу прекрасну мову, розповідь про виникнення свята та Нестора Літописця, якого вшановують цього ж дня, історія виникнення писемності та становлення української мови, важливі віхи її розвитку. Студенти дізналися про скорботні події в історії нашої мови, попри які вона продовжує існувати, процвітати й утверджувати свій статус у нашій країні. Родзинкою свята став флешмоб «Україна понад усе», під час якого студентки-другокурсниці і співали, і танцювали. А вірш «Якщо ця мова не твоя» у виконанні Кіри Яшнової передав усе ідейне спрямування заходу. Сподіваємося, тепер ніхто не сумнівається у важливості нашої мови для існування нації!

 

21 жовтня — Міжнародний день академічної доброчесності

Друк
PDF

 

Стратегічним напрямом діяльності коледжу сьогодні став розвиток системи забезпечення принципів академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин.

21 жовтня світова спільнота відзначає  Міжнародний день академічної доброчесності. З 19 по 26 жовтня у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» було проведено тиждень академічної доброчесності. У рамах тижня було проведено ряд заходів:

  • участь у вебінарі від Unichek «Як підготуватись до написання та перевірки робіт на ознаки плагіату»;
  • виховна година на тему: «Культура академічної доброчесності в закладах освіти»;
  • тренінг «Сучасний досвід щодо перевірки текстів на плагіат» для учасників освітнього процесу;
  • семінар на тему: «Дотримання норм академічної доброчесності учасників освітнього процесу як запорука якісної освіти та сталого розвитку» для викладачів.

Дотримуємося основних принципів академічної доброчесності, адже це основа якісної освіти та шлях до формування свідомого громадянського суспільства. Пам’ятаймо: чесність починається з кожного з нас!

Європейський День боротьби з торгівлею людьми

Друк
PDF

 

18 жовтня в Україні відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми. На жаль, цьому явищу знайшлося місце і в ХХІ столітті. Торгівля людьми може набувати різних ганебних форм, однією з яких є трудове рабство – грубе порушенням прав людини і прав працівника.

У ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» було проведено бесіду зі студентами на тему: «Протидія торгівлі людьми». Метою бесіди є підвищення рівня поінформованості здобувачів освіти щодо проблеми торгівлі людьми.

 

Благодійний ярмарок

Друк
PDF

 

 

17 жовтня 2023 року в рамках тижня економічно-комерційних дисциплін у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» було проведено благодійний ярмарок, мета якого - зібрати кошти на потреби ЗСУ.

  

Україна здавна славиться своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. А ярмарки відбувалися в кожному місті. Студенти спробували відтворити таку подію: продавці були ошатно вбрані в українські народні костюми, а торгували національними стравами - пиріжками, варениками, налисниками, пампушками, паляницями. Особливе місце зайняв український борщ! Приємно було спостерігати за козаком, який всіх запрошував придбати смачненьке. На велелюдному ярмарку можна було побачити студентів, викладачів та інших працівників коледжу. Усі щось купували, цим самим роблячи свій внесок у загальний збір коштів. Під час ярмарку зібрали 6711 гривень, за ці кошти буде придбано необхідне для наших захисників. 

 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com