• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Проведення в коледжі Всеукраїнського місячника боротьби з туберкульозом

Друк
PDF

       Туберкульоз – це інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Щороку в березні проводиться Всеукраїнський місячник боротьби з туберкульозом. ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» активно долучився до нього. Протягом місяця максимально широко та активно висвітлювалася тема боротьби з туберкульозом. Проводилися пізнавальні виховні години, вікторини, перегляд відеороликів з метою ознайомити здобувачів освіти та працівників коледжу з історією захворювання, розглянути причини розвитку туберкульозу, симптоматику захворювання, дослідити шляхи передачі хвороби, навчитися дотримуватися правил профілактики туберкульозу, формувати прагнення ведення здорового способу життя.
     Чим більше людина буде знати про туберкульоз, тим більше шансів буде у неї захистити себе, своїх рідних, знайомих від цього захворювання.

Відзначення Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру

Друк
PDF

        Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою загального процвітання та нашого благополуччя. Спорт є потужним інструментом утворення та зміцнення соціальних зв’язків. Він об’єднує навколо позитивних цінностей, а також є універсальною мовою для сприяння взаєморозумінню.
      Згідно з рекомендаціями Національного олімпійського комітету щодо відзначення Міжнародного дня спорту заради розвитку та миру, 6 квітня 2024 року у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» були проведені різні заходи. Наші здобувачі освіти взяли участь у флешмобі «White card», який організувала Українська федерація «Спорт заради розвитку», у гуртожитку були проведені змагання з настільного тенісу, висаджено дерева на території коледжу в рамках екологічної акції  
«Посади дерево – вирости мир!». Студенти відвідали наших захисників, які наразі перебувають на лікуванні у КП «Лубенська лікарня інтенсивного лікування».

 

Спорт на благо миру та розвитку

Друк
PDF

       6 квітня у світі відзначається – Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру. Спорт на благо миру та розвитку – це ключове формулювання цієї міжнародної події, що підкреслює важливість і необхідність такого виду загальнолюдської діяльності для суспільства та держави. Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність – запорука благополуччя та процвітання людини. Напередодні 5 квітня 2024 р. Українська федерація «Спорт заради розвитку» запропонувала провести флешмоб «White card» до якого долучилися викладачі фізичного виховання та студенти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ».

 

День відкритих дверей у коледжі

Друк
PDF

            5 квітня, цього по-весняному теплого і сонячного дня, у коледжі відбувся черговий  День відкритих дверей.  Це не лише цікава подія, а й важливий крок для випускників  шкіл щодо прийняття відповідального рішення, від якого залежатиме їхнє професійне майбутнє. Присутні мали можливість познайомитися з нашим освітнім закладом, відчути його атмосферу. У коледжі  панував  святковий і водночас робочий  настрій.  Відвідувачам  була  запропонована  цікава  та  насичена  програма.

З вітальним словом до присутніх звернулася директор коледжу Тетяна Орошан,  яка ознайомила зі структурою коледжу, особливостями освітнього процесу та побажала успіхів у виборі майбутньої спеціальності. Відповідальний секретар приймальної комісії Наталія Моторна надала ґрунтовну інформацію про найважливіші моменти вступної кампанії у цьому році. Свої презентації про особливості та переваги кожної спеціальності презентували студенти 3 курсу, які занурили гостей у цікавий світ фінансів, обліку, економіки та підприємництва.  Позитивного настрою усім присутнім додали наші учасники художньої  самодіяльності.

  

Цікавою була екскурсія до музейної кімнати, яку провели учасниці пошукового загону «Пам'ять» разом з керівником, викладачем історії Юрієм Бибиком. Гості мали можливість прогулятися освітнім корпусом, оглянути навчальні аудиторії, комп’ютерні лабораторії, бібліотеку, а також відвідати  гуртожиток коледжу.

До проведення заходу активно долучилися всі учасники освітнього процесу. Гостинність господарів та невимушена атмосфера спілкування сприяли тому, щоб мотивувати молодь до отримання якісної фахової освіти та зацікавити у виборі спеціальностей, конкурентоспроможних на ринку праці.

Ми чекаємо на Вас, шановні вступники! Двері нашого коледжу  для  Вас завжди відкриті!

В ПДАУ кожен знайде своє!

Друк
PDF

          27 березня 2024 року в рамках «Тижня гостинності» Полтавського державного аграрного університету відбулася зустріч зі студентами Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету». З вітальним словом до випускників коледжу звернулися декан факультету обліку і фінансів, к. е. н., доцент Олександр Безкровний та директор Навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій, д. е. н., професор Дмитро Дячков, які акцентували увагу на освітніх програмах ПДАУ, можливостях вибору індивідуальної освітньої траєкторії, отримання неформальної та інформальної освіти, умовах проживання та дозвілля здобувачів освіти.

 

Присутні на зустрічі переконались у вагомих перспективах здобувачів вищої освіти в ПДАУ не лише в навчанні, а й у кар’єрному та особистісному зростанні.

Особливу увагу з боку студентів усіх спеціальностей викликала вичерпна інформація представників університету про особливості цьогорічної вступної кампанії, після чого здобувачі освіти відвідали локації згідно обраного профілю.

 

Професор кафедри фінансів, банківської справи та страхування, к. е. н., доцент Людмила Капаєва зацікавила майбутніх фахівців зі спеціальностей 071 Облік і оподаткування та 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок гостьовою лекцією з теми: «Філософія фінансового успіху: добробут, людський капітал та мотивація до навчання». А Олеся Дубович, к.ю.н., доцент кафедри підприємництва і права провела разом із студентами для здобувачів освіти за спеціальностями 051 Економіка, 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність провела пізнавальний квест – розслідування злочину «Таємні матеріали». Тож коледжанські випускники отримали простір для роздумів стосовно поєднання у власній освітній траєкторії декількох спеціальностей і здобуття вищої освіти в Полтавському державному аграрному університеті.

 

Але цим не вичерпується цікавий екскурс наших випускників у багатогранний світ ПДАУ. 29 березня 2024 року представники студентського самоврядування Владислав Ступка, Ірина Мудренко і Тетяна Фастівець мали змогу поринути в університетську атмосферу, здійснивши поїздку на День відкритих дверей в ПДАУ.

 

Щирі побажання ректора ПДАУ, к. е. н., професора Олександра Галича, спілкування з адміністрацією, викладачами і студентами університету, мудрі поради від запрошених гостей: директора ХРЦОЯО Олександра Сидоренка та методистки організаційно-методичного відділу ХРЦОЯО, кураторки Полтавської області Катерини Семеновської, актуальна інформація Відповідального секретаря приймальної комісії ПДАУ Валерії Осташової – все це допомогло представникам нашого коледжу переконатись, що двері ПДАУ відкриті для всіх, хто бажає здобути якісну вищу освіту.

 

Зустріч з головним бухгалтером

Друк
PDF

         Завжди приємно бачити в коледжі випускників,  для яких наш  заклад освіти відкрив дорогу в професійне життя. Саме така  зустріч здобувачів фахової передвищої освіти спеціальності 071 Облік і оподаткування   відбулася  26 березня 2024 року  з випускницею коледжу – головним бухгалтером ТОВ «Крапля» Мироненко Ніною Миколаївною. 

Тісна співпраця з стейкхолдерами є одним із важливих чинників забезпечення якості підготовки сучасних фахівців. Роботодавці, фахівці-професіонали добре знають, якими компетентностями має володіти випускник закладу фахової передвищої освіти, щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці. 

       Ніна Миколаївна ознайомила здобувачів освіти із обов’язками  та особливістю роботи бухгалтера. У своєму виступі наголосила також, що кожен фахівець сьогодні має опанувати програми, які використовуються для ведення обліку на підприємствах, адже в умовах цифрової економіки бухгалтерський облік є чіткою складовою системи отримання, обробки й передачі економічної інформації.

 

 

Атмосферу відкритості та конструктивності додало те, що студенти мали змогу ставити запитання про потребу в молодих фахівцях на ринку праці, можливості проходження виробничої практики, вимоги, які ставляться до претендентів на роботу. Студенти отримали багато корисних порад та дякують спікерці за цікаву зустріч!

Практична підготовка майбутніх фахівців

Друк
PDF

 

З метою інтеграції у сфері освіти, науки та бізнесу наш коледж постійно співпрацює з роботодавцями. Особливо важливого значення ця співпраця набуває під час практичної підготовки майбутніх фахівців. Практичне навчання — одна з форм організації освітнього процесу та обов’язкова складова освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти, спрямована на завершення формування набутих компетентностей та отримання  досвіду  їх застосовування. У коледжі  прикладом цього є навчальна практика  з дисципліни «Комерційна діяльність» здобувачів освіти за спеціальністю 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, яка тривала  з 04 до 22 березня на базі Товариства з обмеженою відповідальністю  «Хвиля».  

  

Метою практики є - вивчення основних правил торгівельного обслуговування населення; дослідження товарного асортименту та вимог до якості товарів; перевірка цін на товари, що надійшли; допомога в реалізації рекламної політики магазину, дотримання правил професійної етики продавця. По закінченню практики здобувачі освіти захищають індивідуальний звіт, у якому висвітлюють перелік усіх видів роботи; обґрунтовують висновки та дають змістовні пропозиції згідно програми практики.

 

Дякуємо керівництву ТОВ «Хвиля» за постійну співпрацю з нашим закладом та створення належних умов для якісної організації практичного навчання  здобувачів  освіти!

Зустріч з письменниками сучасності

Друк
PDF

           21 березня у Всесвітній День поезії здобувачі освіти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» разом із завідуючою бібліотеки коледжу Іриною Ровною та вихователем гуртожитку Ларисою Луценко завітали до Публічної бібліотеки ім. Володимира Малика, де відбулася літературна зустріч з цікавими та самобутніми гостями. Письменниця Ольга Купріян із Києва - авторка семи дитячих книг та п'яти для підлітків. Анна Вовченко - теж киянка, редакторка, перекладачка з англійської та іспанської мов.
            Модераторкою заходу стала львівська письменниця Марія Титаренко - журналістка, лекторка та авторка книг про комунікацію та творчопис. Студенти коледжу торкнулися витонченого та довершеного мережива сучасного українського слова, знайомились із надскладною, але вкрай цікавою роботою перекладача та тенденціями розвитку книги. Цікава та незаангажована зустріч відбулася в рамках проєкту Українського ПЕН «Мереживо. Літературні читання в містечках України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

 

Зустрічали у коледжі весну

Друк
PDF

          Весна – особлива пора року. Це час пробудження всього живого та розквіту природи. Березень — перший місяць весни. У березні народжується все прекрасне. З приходом весни оживають луки, ліси, поля, заквітчується земля. Щороку, коли сонце виходить на весняну орбіту, від подиху теплих вітрів зацвітають проліски, ми відзначаємо свято весни, надії та любові. 

21 березня 2024 року у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» відбувся захід, присвячений приходу весни.  Наші артисти дивували глядачів своїми запальними піснями та танцями, декламуванням  віршів та неперевершеним своїм артистизмом.  Почесними гостями на святі були учні Української класичної гімназії та гімназії «ПРОСВІТ» ЛМР. 

Захід розпочали наші неповторні ведучі. Весна завжди асоціюється з жінкою, тому зі сцени постійно лунали найщиріші та найтепліші слова привітань на адресу жіночої половини нашого коледжу. Захід пройшов у затишній атмосфері. Приємним подарунком став для всіх танець у виконанні хлопців. А з яким захопленням всі аплодували нашому дівочому вокальному ансамблю! Пісня «Добрий ранок, Україно» у виконанні нашого чарівного дуету запала в душу кожному глядачеві.  

 

         Ми всіх вітаємо з приходом весни,  адже це мабуть найкраща, найприємніша і найбільш надихаюча пора року для кожного з нас. У цей час розквітає не лише природа, але й самі люди. Це пора любові, нових звершень і можливості переосмислити багато з тих речей, які для нас по-справжньому важливі. Щиро віримо, що ця весна принесе нам ПЕРЕМОГУ і ми будемо мріяти, любити, навчатись під мирним небом!

 

Дуальна лекція «Історія грошей»

Друк
PDF

 

Цікаві й пізнавальні заходи у рамках тижня факультету обліку та фінансів ПДАУ, який проходить під гаслом «Факультет обліку та фінансів: 25 років успіху! Впевнено рухаємося у майбутнє», знайшли своє відображення в освітньому процесі ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ». Здобувачі освіти за спеціальністю 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок поглибили власну обізнаність у сфері майбутньої діяльності, долучившись до онлайн-лекції «Історія грошей», а потім спробували віртуально позмагатися з учасниками тематичної інтелектуальної гри у формі кахуту. Студенти 20 групи, а саме вони цього разу стали онлайн-відвідувачами університетського заходу, у черговий раз переконалися, що не помилились у виборі своєї майбутньої професії, адже фінансова сфера - це простір можливостей та перспектив.

 

 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com