• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Збережімо наш скарб  рідну мову!

Друк
PDF

 

У переддень Дня української писемності з мешканцями гуртожитку було проведено інформаційну годину на тему: «Збережімо наш скарб рідну мову!» Зі вступним словом до присутніх звернулася вихователька гуртожитку Луценко Лариса. Вона розповіла про історію свята, згадала чимало видатних людей, які від часів Нестора Літописця і до наших днів зробили та роблять великий внесок у розвиток, процвітання української літературної мови. Зокрема, Лариса Андріївна згадала слова українського педагога В. Сухомлинського, який писав: «Мова це віконце, через яке людина бачить світ», закликала берегти нетлінний скарб рідну мову, прислухаючись до порад М. Рильського: «Як парость виноградної лози плекайте мову!..» Члени Ради гуртожитку Рубан Вікторія, Стилик.В., Голубова Ангеліна, Дорошенко Сніжана, Кулик Софія підготували змістовні діалоги про мову, зокрема: «Діалог про жаргони», «Діалог про нецензурщину», «Діалог про компліменти». Йоненко Дарія провела захопливий конкурс знавців мови. А Мироненко Вікторія та Жаркова Анастасія здивували студентів несподіваними оповіданням та віршем, усі слова в яких починаються на одну літеру.

  

Завдяки інформаційній годині студенти дізнались багато нового про рідну мову, її важливість для кожного українця.

 

Ще Павло Тичина писав: «Наша мова як чарівна пісня, що вміщає в собі і палку любов до Вітчизни, і ярий гнів до ворогів, і волелюбні думи народнії, і ніжні запахи рідної землі». Тож бережімо, шануймо, плекаймо, вивчаймо нашу рідну мову!

 

О мово рідна! Золота колиска…

Друк
PDF

 27 жовтня студенти ВСП «Лубенського фінансово-економічного фахового коледжу Полтавського державного аграрного університету» відзначали День української писемності та мови. Об 11 годині першокурсники приєдналися до трансляції та взяли участь у Радіодиктанті національної єдності, який згуртував українців по всьому світу. Було дуже бентежно і захопливо писати цю роботу одночасно з багатьма іншими людьми, це почуття єднання сповнювало наші серця.

  

 

Відзначення Дня української писемності та мови продовжилося чудовим святом «О мово рідна! Золота колиска!» Лунала поезія про нашу прекрасну мову, розповідь про виникнення свята та Нестора Літописця, якого вшановують цього ж дня, історія виникнення писемності та становлення української мови, важливі віхи її розвитку. Студенти дізналися про скорботні події в історії нашої мови, попри які вона продовжує існувати, процвітати й утверджувати свій статус у нашій країні. Родзинкою свята став флешмоб «Україна понад усе», під час якого студентки-другокурсниці і співали, і танцювали. А вірш «Якщо ця мова не твоя» у виконанні Кіри Яшнової передав усе ідейне спрямування заходу. Сподіваємося, тепер ніхто не сумнівається у важливості нашої мови для існування нації!

 

21 жовтня — Міжнародний день академічної доброчесності

Друк
PDF

 

Стратегічним напрямом діяльності коледжу сьогодні став розвиток системи забезпечення принципів академічної доброчесності та етики академічних взаємовідносин.

21 жовтня світова спільнота відзначає  Міжнародний день академічної доброчесності. З 19 по 26 жовтня у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» було проведено тиждень академічної доброчесності. У рамах тижня було проведено ряд заходів:

  • участь у вебінарі від Unichek «Як підготуватись до написання та перевірки робіт на ознаки плагіату»;
  • виховна година на тему: «Культура академічної доброчесності в закладах освіти»;
  • тренінг «Сучасний досвід щодо перевірки текстів на плагіат» для учасників освітнього процесу;
  • семінар на тему: «Дотримання норм академічної доброчесності учасників освітнього процесу як запорука якісної освіти та сталого розвитку» для викладачів.

Дотримуємося основних принципів академічної доброчесності, адже це основа якісної освіти та шлях до формування свідомого громадянського суспільства. Пам’ятаймо: чесність починається з кожного з нас!

Європейський День боротьби з торгівлею людьми

Друк
PDF

 

18 жовтня в Україні відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми. На жаль, цьому явищу знайшлося місце і в ХХІ столітті. Торгівля людьми може набувати різних ганебних форм, однією з яких є трудове рабство – грубе порушенням прав людини і прав працівника.

У ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» було проведено бесіду зі студентами на тему: «Протидія торгівлі людьми». Метою бесіди є підвищення рівня поінформованості здобувачів освіти щодо проблеми торгівлі людьми.

 

Благодійний ярмарок

Друк
PDF

 

 

17 жовтня 2023 року в рамках тижня економічно-комерційних дисциплін у ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» було проведено благодійний ярмарок, мета якого - зібрати кошти на потреби ЗСУ.

  

Україна здавна славиться своєю гостинністю, багатою і смачною кухнею. А ярмарки відбувалися в кожному місті. Студенти спробували відтворити таку подію: продавці були ошатно вбрані в українські народні костюми, а торгували національними стравами - пиріжками, варениками, налисниками, пампушками, паляницями. Особливе місце зайняв український борщ! Приємно було спостерігати за козаком, який всіх запрошував придбати смачненьке. На велелюдному ярмарку можна було побачити студентів, викладачів та інших працівників коледжу. Усі щось купували, цим самим роблячи свій внесок у загальний збір коштів. Під час ярмарку зібрали 6711 гривень, за ці кошти буде придбано необхідне для наших захисників. 

 

Участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Шляхи удосконалення професійних компетентностей фахівців в умовах сьогодення»

Друк
PDF


 Тетяна Конкіна та Світлана Дзюба взяли участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Шляхи удосконалення професійних компетентностей фахівців в умовах сьогодення», організованій 12-13 жовтня 2023 року провідними науково-педагогічними установами на чолі з ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» та Інститутом проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, а також освітніми закладами і громадськими організаціями України й Польщі.

В рамках конференції викладачі поділилися досвідом впровадження студентоорієнтованого навчання у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» при викладанні інформатики, підготували тези «Студентоорієнтований підхід до формування інформаційно-комунікаційної компетентності здобувачів фахової передвищої освіти».

Становлення принципів студентоорієнтованого навчання в освітньому процесі коледжу дозволяє акцентувати увагу на особистості здобувача освіти, його освітніх потребах та необхідних соціальних навичках, що дозволить майбутнім випускникам продовжити навчання в закладах вищої освіти, ефективно здійснювати професійну діяльність, робити впевнені кроки до соціалізації в суспільстві.

 

Тиждень обліково-фінансових дисциплін

Друк
PDF

 

Щорічно, за традицією, у коледжі проводиться тиждень обліково-фінансових дисциплін. У цьому році тиждень був проведений з 9 до 13 жовтня 2023 року. У рамках тижня було проведено ряд заходів.

Семченко Олена та Слєпцова Наталія розпочали тиждень з виховної години для студентів І та ІІ курсів «Моя професія - сучасна і престижна», під час якої були представлені презентації про історію виникнення, перспективи та особливості обраної професії.

 

Кочерга Тетяна провела віртуальну екскурсію в Музей грошей Національного банку України, під час якої здобувачі освіти побачили історію України крізь призму банкнот та монет, які були в обігу на теренах нашої держави від найдавніших часів до сучасності. Крім того, можна було побачити внутрішнє оздоблення Операційної зали, що є архітектурною перлиною будівлі Національного банку.

 

Також відбулася зустріч студентів ІІІ курсу з стейкхолдерами. До коледжу завітала директор АТ КБ «Приватбанк» Ярмоленко Валентина Василівна, яка розповіла студентам про можливості кар’єрного зростання та роботу в банківській сфері.

Моторна Наталія та Кочерга Тетяна провели інтелектуальну гру «Кмітливий спеціаліст», під час якої студенти показали свою ерудованість, освіченість та високий рівень знань зі спеціальних дисциплін.

Кочерга Тетяна та Семченко Олена провели відкрите бінарне заняття, поєднавши дві дисципліни - «Банківські операції» та «Бухгалтерський облік і звітність в комерційних банках».

У рамках тижня студенти коледжу взяли участь у фотоконкурсі «Яким я бачу себе спеціалістом через 10 років». Усі представлені роботи були дуже цікавими, та все ж таки переможців було визначено:

І курс – 12 група

ІІ курс – 21 група

ІІІ курс – 31 група

Вітаємо переможців!

 

Участь викладачів іноземної мови в онлайн-конференції «Stand with Ukraine»

Друк
PDF

 7 жовтня 2023 року за ініціативою міжнародного концерну International House World Organization була проведена онлайн-конференція для викладачів англійської мови «Stand with Ukraine». Викладачі ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» Грисюк Антоніна та Кривець Юлія взяли участь в конференції та отримали сертифікати. На конференцію в якості спікерів були запрошені добре відомі в освітній галузі тренери з різних країн.

 

Крокує землею чарівна осінь!

Друк
PDF

  

Не оминула вона й нашу студентську домівку – гуртожиток фінансово-економічного фахового коледжу!

Ковтнувши хитко вересневого повітря, коротке літо розтануло, а душа все не хотіла розлучатися з його жалюгідними залишками.

І раптом наступний крок осені – жовтень. Такий стрімкий, соковитий, ароматний у своєму золотисто-червоному сяйві. З ранніми заморозками, з налитими, соковитими яблуками та грушами, з різносортними ґронами винограду, червоними кетягами горобини та калини, з яскравим перетворенням листя дерев із зеленого в жовте, червоне, бурштинове, жовтогаряче. Чарівна пора! Останній зухвалий радісний сплеск перед обличчям нової холоднечі.

І ось одного такого жовтневого дня, а саме – 5 жовтня, мешканцями гуртожитку Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» було проведено виставку-конкурс на кращу поробку та осінній салат з овочів і фруктів під девізом «Дари осені золотавої».

   

У цьому заході взяли участь всі мешканці гуртожитку. Готувалися до нього залюбки, з натхненням та відповідальністю. Фантазували, радилися, черпали ідеї з інтернету для створення композицій, салатів. Всього було!

Ну, а як результат – журі виставки-конкурсу після об’єктивної оцінки визначило кращі роботи за номінаціями:

«За оригінальність і змістовність» нагородити учасників 305 блоку, які підготували композицію «Переможна гітара».

«Осінній дивограй» нагородити учасників 409 блоку за композицію «Квітуча осінь 2023 (Жора)».

«Чарівний урожай» нагородити учасників 306 блоку за композицію «Весела грядка».

«Осінній вернісаж» нагородити учасників 406 блоку за композицію «Борщове розмаїття».

 

Підвищення кваліфікації з AgriAnalytica

Друк
PDF

Розвиток інформаційних систем і технологій не стоїть на місці. Потреба в сучасних рішеннях щодо автоматизації бухгалтерського обліку впливає на появу нових програмних продуктів, інтерактивних онлайн-ресурсів та надає більше можливостей для викладання освітніх компонентів економічного спрямування. Нові технології та інтерактивні платформи дозволяють створити унікальні програмні продукти, які зможуть забезпечити постійний доступ здобувачів освіти до розвитку їхніх фахових компетентностей.

 

Так викладачі Відокремленого структурного підрозділу «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» Наталія Слєпцова, Наталія Моторна та Тетяна Кочерга у вересні 2023 року взяли участь у Всеукраїнському проєкті з підвищення кваліфікації педагогічних працівників та успішно опанували курс програми «Agri: Бухгалтерія». Завдяки отриманим знанням викладачі зможуть допомогти учасникам освітнього процесу краще освоїти нові методики та ефективно застосовувати їх у своїй професійній діяльності

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com