• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Етнографічна виставка "Життя-буття"

Друк
PDF

 

 Життя-буття наших предків. Який одяг носили українці сто років тому? Яке сакральне значення візерунків та кольорів? Як наші пращури будували житло? Вам цікаво дізнатися відповіді на ці питання та багато іншої інформації з уст Єлизавети Бубело та Романа Володіна - молодих людей, захоплених культурою побуту українців? Тоді поспішайте до Лубенської галереї мистецтв, де 1 листопада відкрилася виставка "Життя-буття", присвячена збереженню спадку наших предків.

 

 

     

 

 

Відкриття виставки відвідали студенти 27 групи з викладачем української мови та літератури Колісніченко Н.М. Освітній проект "ЕПОХА" представляє унікальні предмети української старовини, розкішну колекцію автентичного одягу українців.

Єкспозиція покликана розширити горизонти розуміння нашої спадщини для жителів міста. Радимо провести виховні години та заняття-екскурсії для студентів нашого коледжу в цьому «царстві українського духу».

 

 

Виставка триватиме до 8 грудня. Можна замовити екскурсію за тел.+38 095 5403012.

 

 

Екскурсія до Лубенського об’єднаного управління пенсійного фонду України

Друк
PDF

  

2 листопада 2017 року студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу разом з викладачами Кочергою Тетяною Іванівною та Мойсеєнко Валентиною Юріївною були запрошені на зустріч із фахівцями Лубенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України. Начальник управління Соломаха Тамара Вікторівна розповіла про історію створення Пенсійного фонду України, його завдання, функції та повноваження.

 Перший заступник начальника управління Гречуха Сергій Миколайович ознайомив студентів з розвитком інформаційних систем Пенсійного фонду. Розповів про формування і ведення реєстру застрахованих осіб,  повідомив інформацію про створення веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду, який допомагає застрахованій особі, зареєструвавшись на порталі, мати змогу щомісяця бачити в своєму „особистому кабінеті” дані із системи персоніфікованого обліку.

 Маючи на руках такі дані, працівник може легко контролювати, як роботодавець сплачує за нього єдиний внесок. І якщо виникають якісь питання, одразу розпочати їх вирішувати, а не чекати, коли настане пенсійний вік.

Заступник начальника управління Кисляк Тамара Іванівна надала ґрунтовні роз’яснення  студентам про пенсійне забезпечення в Україні та зміни в пенсійному законодавстві.

 

Також заступник начальника фінансово-економічного відділу Кока Володимир Іванович проінформував студентів про ведення обліку Єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду. Наголосив на тому, що про своє майбутнє пенсійне забезпечення громадянам необхідно дбати з дня працевлаштування.

 Ми щиро вдячні керівництву Лубенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України за таку теплу зустріч,  роз’яснення основ пенсійного законодавства та змін, що стосуються насамперед молоді.

 

Відкрите заняття

Друк
PDF

  

          1 листопада 2017 року в коледжі відбулося відкрите заняття з іноземної мови на тему «Спорт у нашому житті», яке провела викладач іноземних мов Кривець Ю.О.

          Протягом заняття були використані інтерактивні технології, мультимедійні засоби.

  

Студенти мали змогу позмагатися в командах, яким був запропонований ряд різноманітних цікавих завдань. Перемогу здобула команда «Olympic  flame» на чолі з капітаном Катериною Сацькою . Високий рівень знань продемонстрували такі студенти, як Ткаченко Анастасія, Стригун Антоніна, Різник Андрій, Ряса Вадим.

 Робота студентів виправдала сподівання викладача, вони вдало виконали всі завдання та розвязали кросворд.

Скарбниця педагогічних надбань

Друк
PDF

 Сучасні соціально-економічні та культурні тенденції розвитку українського суспільства обумовлюють потребу в удосконаленні іншомовної компетенції – важливого фактору ефективної участі майбутніх фахівців урізноманітних ситуаціях професійного спілкування, необхідної умови конкурентоздатності випускників навчальних закладів на безкомпромісному ринку праці.Уміння поєднати вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням з набуттям практичних навичок економічного аналізу продемонстрували студенти 32 групи завдяки творчій співпраці викладача спецдисциплін Богдан Вікторії Сергіївни і викладача англійської мови Грисюк Антоніни Олександрівни.

  

Відкрите бінарне практичне заняття на тему «Вивчення та аналіз основних економічних показників виробництва підприємств Полтавської області», яке відбулось 25 жовтня 2017 року, поповнило скарбницю педагогічних надбань коледжу і стало відображенням неповторного творчого стилю педагогів. Студенти поринули у цікаву, захоплюючу атмосферу віртуальної подорожі до м. Полтави, де стали учасниками імпровізованої обласної конференції «Агробізнес Полтавщини. Шлях до успіху», причому як в ролі представників провідних аграрних підприємств нашого регіону, так і будучи іноземними фахівцями, журналістами відомих телеканалів та перекладачами.

  

Використання актуальної фінансово-економічної та статистичної інформації у поєднанні з необхідністю вдосконалення навичок монологічного, діалогічного мовлення та перекладу сприяло формуванню цілісної системи знань і вмінь студентів, розвитку їх потенційних можливостей та креативних здібностей.  Заняття у формі ділової гри викладачі вміло скомпонували з використанням інтерактивних методів, інформаційно-комунікаційних технологій навчання і цілісної системи дієвих міждисциплінарнихзв’язків, маючи на меті дати можливість кожному студенту побачити результати своєї праці й пережити ситуацію успіху.

  

Проведене бінарне заняття – це ще один вагомий крок на шляху до реалізації методичного потенціалу педагогічного колективу, адже зусиллями викладачів було створено передумови для формування творчої особистості випускника коледжу, здатного цілісно сприймати світ і активно діяти в соціальній та професійній сферах.

Герой свого часу

Друк
PDF

 23 жовтня 2017 року в читальній залі коледжу, для студентів ІІ курсу, була проведена виховна година: «С. Петлюра на тлі Української революції 1917-1921 рр.»

 

Науково-практична конференція

Друк
PDF

  

З усіх послуг, які можуть бути надані науці, найбільша - введення в обіг нових ідей.

Джозеф Тамсон

 

18 жовтня в нашому коледжі відбулася науково-практична конференція "Обліково-аналітичне забезпечення в управлінні діяльністю підприємств малого та середнього бізнесу".

Відкривала конференцію директор коледжу - Орошан Т.А., яка зазначила що в рамках студентського наукового товариства захід такого формату проходить вдруге, обґрунтувала необхідність його проведення, висловивши подяку кожному, хто долучився до організації і проведення заходу.

 

Участь у конференції взяли: завідувач сектору організації роботи Лубенської ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області Волкова Вікторія Миколаївна;  кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів і кредиту Полтавської державної аграрної академії Безкровний Олександр Валентинович; кандидат економічних наук, доцент кафедри організації обліку і аудиту Дугар Тетяна Євгеніївна; бухгалтер ТОВ «Шауман Агрі УА» Тишечко Світлана Миколаївна.

 

Далі координатор студентського наукового товариства нашого коледжу, кандидат економічних наук, Кухта Катерина Олексіївна - обґрунтувала  мотиви участі студентів у заході та необхідність проведення конференції.

Адже науково - дослідницька робота студентів є важливим чинником при підготовці молодого фахівця. Вона є невід'ємним елементом навчального процесу. Ця діяльність  спрямована на розвиток аналітичних здібностей, інтелекту, пам'яті, мови, креативних здібностей.

Тож з нашого коледжу змістовні доповіді підготували студенти : Білошапка А., Гладун Н., Романенко О., Касян Д., Нагорна В., Отченко Е., Вранчан К., Дараган Д. ( наукові керівники - викладачі коледжу: Кухта К.О., Кочура Л.В., Пшенична Ю.С., Кочерга Т.І. Мойсеєнко В.Ю.)

За результатами конференції видано збірник матеріалів. Всі учасники були нагороджені сертифікатами.

Тож щира подяка координатору та організатору заходу Кухті К.О., а також директору коледжу Орошан Т.А., заступнику директора з навчальної роботи Джурі В.В.та методисту Литвиненко С.В. - за допомогу в організації.

 

Романенко О., студентка 37 групи. 

180 років – поважний ювілей

Друк
PDF

 14 жовтня виповнюється 180 років з дня заснування духовного училища в м. Лубни. Нині в цьому приміщенні розташований фінансово-економічний коледж. Незважаючи на  свій поважний вік, будівля знаходиться в охайному стані, як з середини, так і зовні.

         Історія нашого навчального закладу є досить цікавою та захоплюючою і бере свій початок з ХIXстоліття. А саме  у 1837 році було засноване училище, в якому щорічно навчалось до 200 учнів. Спочатку воно містилось у найманих приміщеннях  купчихи Олексієнкової, а потім у купчихи Юрловської.

Завдяки збільшенню кількості бажаючих навчатись у духовному училищі  в середині 70-х років XIXстоліття було прийнято рішення церковного Синоду про будівництво нового приміщення училища. Головним архітектором було призначено М. Ємбулаєва. Будівля споруджена в архітектурному стилі пізнього бароко. У 1886 році офіційно було відкрито новий корпус духовного училища. При училищі в 1888 році була обладнана домова церква ( Кирило-Мефодіївська).

Навчальний заклад мав 4 класи і 5-ий підготовчий. Переважна більшість учнів були діти духовенства, але частина потрапляла до училища і з інших станів. Працювало 8 учителів та наглядачі. Викладачі загальноосвітніх предметів були чиновниками, а наглядачем училища у 1900 році працював сам статський радник К.Д. Архангельський. До видатних випускників належать Василь Костянтинович Очерет ( псевдонім Василь Барка) та Іван Андрійович Зубковський.

1917 року духовне училище було закрите. Протягом століття історія нашого  навчального закладу змінювалася. На сучасному етапі коледж має високі досягнення серед аграрних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.  Тисячі  випускників розвивали тут свій інтелект, можливість думати, аналізувати, приймати рішення. Тому 180 – це вагомо і важливо! Бажаємо нашому коледжу подальшого розвитку, вдосконалення, зміцнення, процвітання.

 

Дудник Юлія та Василенко Анастасія,

студентки 20/22 групи

Турнір з міні – футболу

Друк
PDF

12 жовтня на спортивному майданчику нашого коледжу відбувся турнір з міні - футболу, який був присвячений Дню захисника України та Дню українського козацтва. У змаганнях брали участь команди  викладачів коледжу та студентів.

До команди викладачів увійшли: Сидоренко С.Д., Скребець І.А., Ісаєнко В.В., Кононенко В.Г. - капітан команди, а також студент коледжу Ткаченко Владислав, який був воротарем.

 

      Команду студентів представляли : Марченко Ярослав, Касян Кирило, Даценко Денис, Здоров Володимир, Онікієнко Вадим, Жупанин Станіслав, Царинний Едуард, Катрич Максим - капітан команди, Пахар Олександр - воротар.

      Справедливий суддя - студент коледжу Коваленко Віталій.

      Шалену групу підтримки забезпечили  викладачі, студенти коледжу та гості турніру.

Змагання проходили у досить напруженій, але рівній боротьбі. Команди вели чесну та достойну гру.

За результатами змагань перемогу здобули студенти з рахунком 3:1. Вітаємо переможців!!!

       Голи забили студенти Касян Кирило та Царинний Едуард. За команду викладачів - Ісаєнко В.В.

Гравці команди студентів отримали винагороду - солодкий пиріг.

Велика вдячність організаторам заходу - викладачам фізичного виховання, а також всім учасникам турніру.

 

                                                                                          Романенко Олена,

 

студентка 37 групи.

  

Радо ділимося формулою успіху

Друк
PDF

 Студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавськоі державної аграрної академії переймали досвід успішних підприємств ТМ"Наша Пекарня" та ТОВ "Наш млин". 

Для студентів другого курсу - майбутніх економістів фахівці підприємств провели навчально-ознайомлюючу екскурсію, відповіли на цікаві питання ну і, звісно, частували гостей свіжою випічкою.

 

Цю цікаву екскурсію підготували для студентів ІІ курсу викладач української мови та літератури Колісніченко Н.М., заступник директора з виховної роботи Литовченко А.Г.

День працівників освіти

Друк
PDF

  

Ось і жовтень стоїть на порозі,

Розфарбовує гарно ліси.

Щедра осінь давно у дорозі —

І добра принесла, і краси.

 

28 вересня в нашому коледжі відзначили  День працівників освіти, свято, якого з нетерпінням чекали не лише викладачі, але і вся студентська молодь.

Професія викладача поєднує в собі мудрість і молодість душі, креативність і величезну енергію, доброту і вимогливість.         Викладач - це не просто професія, це покликання.

Тож для привітання працівників освіти з професійним святом вся коледжанська родина зібралася на урочистому заході в актовій залі.

  

Святковий концерт розпочався романтичним вальсом у виконанні колективу спортивно-бального танцю "Стиль".

У ході концерту лунали пісні Стадніченко Вікторії, Нагорної Вікторії, Борисової Руслани, Можчіль Карини, Мироненко Діани.

  

З вітальним словом до присутніх в залі звернулася заступник директора з навчальної роботи Джура Валентина Василівна, яка промовила дуже теплі слова привітання.

Також на наше свято завітали ветерани освітянської ниви коледжу, які уособлюють глибоку життєву мудрість і вагомий досвід. Безмежна подяка їм за  неоціненний внесок у розвиток нашого навчального закладу!

Святкову програму продовжила Стеценко Юлія, яка виконала соло на акордеоні.

Приємним доповненням заходу стала сценка, акторами якої були Жупанин Станіслав, Котік Едуард, а також Василенко Діана.

  

А ще неперевершеним був виступ танцювального колективу нашого коледжу під керівництвом Олександри Кокозій.

Чи можна уявити будь-яке свято без подарунків? Студентська рада коледжу для працівників освіти приготувала дарунки: пиріг та яблука, які за давнім міфом символізують вічну молодість і дають сили тим, хто їх спробує. А ще прозвучали слова привітання для освітян нашого коледжу.

  

Майстерно провели захід ведучі у складі: Жупанина Станіслава, Нагорної Вікторії, Касяна Кирила та Стеценко Юлії.

Ми щиро дякуємо організаторам заходу : Пшеничній Ю.С., Бойко Л.А., Дзюбі С.М. та  Баріновій В.І., а також заступнику директора з виховної роботи Литовченко А.Г.

Тож від всього серця ми хочемо побажати вам, шановні працівники освіти,  міцного здоров'я на довгі літа, щастя, невичерпних творчих сил та натхнення. Нехай у всіх ваших справах успіх ніколи не покидає вас. Бажаємо нових педагогічних звершень, миру любові і злагоди!

 

Романенко Олена,

студентка 37 групи

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com