• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Відкрий для себе це ім’я: Василь Стус – людина, поет, громадянин.

Друк
PDF

  

Студенти І курсу Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА стали учасниками літературного подіуму під назвою «Відкрий для себе це ім’я: Василь Стус – людина, поет, громадянин». Захід присвячений 80-річчю від дня народження Василя Стуса – поета та правозахисника.

          Про життєвий шлях поета, ім’я якого вже давно вийшло за межі України та стало символом нескореності, розповіла провідний методист центральної районної бібліотеки ім. В.Малика Тетяна Сафронова.

Завідувач бібліотеки коледжу Ірина Ровна презентувала студентам книжкову виставку творів поета та провела огляд книг.

Студенти із цікавістю дізналися про лубенську сторінку життя поета та познайомились з розділом книги Ігоря та Валерія Козюри «Історичні силуети», присвяченому В. Стусу. Під час заходу студенти та викладачі переглянули відео та прослухали пісні на вірші Василя Стуса у виконанні Марії Бурмаки, Сергія Мороза та сестер Тельнюк. 

Вчимося толерантності

Друк
PDF

     Теми виховних годин, зазвичай, диктує саме життя. Тоді відступаєш від плану і говориш про те, що збурює сьогодні суспільство. Тому тема виховної години у 29 групі «Вчимося толерантності» викликала жваве обговорення серед студентів.

   20 січня у центрі столиці серед білого дня невідомі побили британського туриста Ліама Ентоні Тонга. Той хотів відкрити для себе нову країну, натомість з України поїхав із переламаним носом, забитим плечем, ушкодженими зубами і подивом щодо дій поліції, яка не поспішала втручатися в ситуацію та реєструвати подію.

   У Ліама яскрава зовнішність: різнокольорове волосся та пірсинг. Саме це стало причиною нападу.  Того дня неподалік відбувалася акція, куди прийшли праворадикали. Такі радикально налаштовані поборники традиційних цінностей кажуть: «Ну, а що він хотів з такою зовнішністю? У будь-якому місті України  все б так закінчилося».

    Невже українці насправді є такими нетерпимими до тих, хто відрізняється від середньостатистичного індивіда?

    Обговоривши ситуацію, ми провели анкетування з питань толерантності. Більшість студентів мають таке уявлення про це:

  • «Ставитися з повагою до тих, хто відрізняється від тебе»;
  • «Культура поведінки»;
  • «Вести себе гідно».

   Дівчата виявилися більш толерантними до тих, хто відрізняється зовні та внутрішніми характеристиками, ніж хлопці. Найбільше несприйняття  викликає нетрадиційна сексуальна орієнтація. Лише троє з опитаних ставляться до таких людей терпимо.

  Всі респонденти відзначили, що хочуть відрізнятися від інших, зазначивши, що найкраще було б відрізнятися рівнем освіченості, добрим ставленням до оточуючих, щирістю.

   За допомогою психологічного тесту студенти  перевірили свій рівень стресостійкості та агресії, які також впливають на толерантне ставлення до інших.

  Вікіпедія говорить, що «Толерантність – це здатність сприймати без агресії думки, які відрізняються від власних, а також особливості поведінки та способу життя інших». Ми з вами лише тимчасові мешканці великої комунальної квартири під назвою «Світ», тож будьмо добрими сусідами, які не заважають жити один одному!

    

Участь в урочистостях

Друк
PDF

 

День Соборності України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

  

Сьогодні День Соборності України символізує єдність нашої країни та багатьох поколінь українців, які виборювали Соборність і незалежність нашої держави.

У цей день студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу разом з викладачами взяли участь у мітингу, присвяченому цій знаменній даті та поклали квіти до пам’ятника великому українському поету Т.Г. Шевченку. 

Студентам про академічну доброчесність

Друк
PDF

 «Істинно чесний той,

 хто завжди запитує себе,

чи достатньо він чесний»

Тит Макций Плавт

 

Наразі в українському суспільстві приділяється значна увага інституційним змінам у сфері вищої школи. Прийняті нові Закони України : «Про вищу освіту»  від 01.07.2014 року №1556-VII (редакція станом на 20.12.2017), Закон України «Про освіту» від 05.09. 2017 року №2145-VIII,  ініціативи Міністерства освіти та науки України, які вимагають  розроблення нових підходів до навчання та викладання, утвердження чесності та етичних цінностей в освітньому процесі і науковій діяльності.

 

Методист коледжу Світлана Литвиненко  провела для студентів ІІІ курсу  інформаційно-роз’яснювальну виховну годину на тему:  «Академічна доброчесність в Україні». Під час виступу вона звернула увагу  на  формування високої академічної культури, необхідності дотримання академічної доброчесності всіма учасниками навчального процесу (боротьба з плагіатом, протидія корупції, дотримання кодексу честі навчального закладу), також  наголосила на відповідальності  за  порушення академічної доброчесності. 

Зустріч з провідним спеціалістом

Друк
PDF

5 січня 2018 року відбулося засідання методичного об’єднання кураторів студентських груп за участю провідного спеціаліста служби у справах дітей виконавчого комітету Лубенської міської ради Інни Парнюк, яка розповіла про роботу служби, профілактику правопорушень серед підлітків, проведення рейдів та перспективи подальшої співпраці з навчальним закладом.

 

Крок за кроком

Друк
PDF

 4 січня 2018 року викладачі природничих дисциплін Олександра Ващенко, Людмила Крят і методист  коледжу Світлана Литвиненко взяли участь у тренінгу, що проходив на базі Лубенської спеціалізованої школи №6. Організатори заходу експерти МБО ІЦ «Зелене досьє» Тамара Малькова, Надія Шевченко, Ольга Ігнатенко у співпраці з Полтавською обласною молодіжною громадською організацією «Твій Світ»  ознайомили присутніх з новим мультимедійним посібником «Крок за кроком», що розроблений за для підвищення громадської обізнаності зі сталим способом життя, екологічними правами громадян та змінами, які люди можуть робити у своєму щоденному житті для того, щоб сприяти більш сталому розвитку українського суспільства. 

  

Говоримо про академічну доброчесність

Друк
PDF

3 січня 2018 року для викладачів коледжу   було проведено методичний семінар «Академічна доброчесність в Україні. Врегулювання конфлікту інтересів». В ході семінару методист коледжу Світлана Литвиненко інформувала присутніх про необхідність дотримання  правил  академічної доброчесності  і  професійної  етики всіма учасниками освітнього процесу. Як уповноважена особа  з питань запобігання та виявлення корупції  вона  роз’яснила присутнім основні положення законодавства «Конфлікт інтересів: треба знати!».

 

Новорічний калейдоскоп

Друк
PDF

     

Інформація для відвідувачів сайту

Друк
PDF

 

Отримайте безоплатну правову допомогу за рахунок держави

Консультацію  з будь-яких правових  питань, або адвоката за рахунок держави можна отримати   у Лубенському місцевому центрі з надання безоплатної правової допомоги за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17 (в дворі суду)

Усі види правових послуг, які надаються фахівцями такої мережі правової допомоги, є безкоштовними для клієнтів.

Також можна отримати консультацію  дистанційно через мережу Інтернет за допомогою Skype зв’язку:   lubny-bpd

Контактний телефон: (МТС) 095 253 66 14 , (LIFE) 063 996 27 61,

(05361)77-479 - приймальня

 

Конституція України гарантує кожному громадянину України можливість отримати правову допомогу.

Тиждень бухгалтерсько-фінансових дисциплін

Друк
PDF

  

З 11 по 15 грудня 2017 року в коледжі проводився тиждень з бухгалтерсько-фінансових дисциплін.

У рамках тижня викладачем Семченко О.В. було проведено виховну годину для студентів І-го курсу на тему: «Моя професія сучасна і престижна». На виховній годині студенти дізналися, яка важлива обрана ними професія, адже розвинута і ефективно організована бухгалтерська справа є одним з невід’ємних елементів економіки. Без бухгалтера не обходиться жодне підприємство, цей спеціаліст входить до числа найбільш затребуваних на ринку праці.

 

Важливе значення в процесі навчання мають зустрічі студентів з працівниками реальних підприємств та фінансових служб. Тому протягом тижня обліково-фінансових дисциплін завідувач навчально-виробничою практикою Шевчик В.П. організувала зустріч студентів ІІІ-го курсу з представниками Лубенської ОДПІ та Управління соціального захисту населення.

Викладачами Слєпцовою Н.В. та Кочергою Т.І. було проведено олімпіаду для студентів ІІІ-го курсу. Переможцями стали: Конкін Дмитро – 1-ше місце, Вранчан Катерина – 2-ге місце та Горобець Наталія – 3-тє місце. Переможці були нагороджені грамотами.

 

Багато хто вважає роботу бухгалтера рутинною і нудною. Суцільні цифри, постійно повторювані операції, відсутність творчості.  Але так думають ті, хто по справжньому не знайомі з цією професією. Скільки всього цікавого можна дізнатися про неї?... Саме це довели викладачі Кочерга Т.І. та Кочура Л.В., провівши інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?». Ця гра показала, що бухгалтерський облік    надзвичайно цікава і потрібна наука, але  висококваліфікований спеціаліст повинен бути всебічно обізнаний. Всі глядачі раділи перемозі команди, капітаном якої була Гладун Наталія студентка 32 групи. За свою активність на грі вона одержала статуетку сови – символ мудрості. Всі члени команди за перемогу були нагороджені грамотами та подарунками від газети «Все про бухгалтерський облік».

 

На завершення тижня бухгалтерсько-фінансових дисциплін було проведено фотоконкурс «Я – сучасний спеціаліст».

Отже, проведення тижня циклової комісії бухгалтерсько-фінансових дисциплін  спрямоване на підвищення якості підготовки студентів за обраною спеціальністю, допомагає студентам поглибити знання з основних понять спеціальних дисциплін, розвиває інтелектуальні здібності.

 

Кочерга Тетяна 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com