• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Тиждень фізико-математичних дисциплін

Друк
PDF

  

З 12 по 16 березня в нашому коледжі  було проведено тиждень фізико-математичних дисциплін. У рамках тижня відбувся  ряд цікавих заходів для студентів, організаторами яких стали викладачі Барінова В.І., Дзюба С.М. та Конкіна Т.М.

Розпочався тиждень з оформлення стенду під назвою "Ярмарок математичних кросвордів", а також проведення олімпіади  з математики для студентів першого курсу. У цей же час для другокурсників розпочався творчий конкурс – написання есе на одну з досить цікавих тем: «Світ без математики», «Якби я був автором підручника з математики…», «Що я можу зробити для розвитку математики?». Студенти коледжу з задоволенням взяли участь у заходах і проявили себе якнайкраще. За результатами олімпіади 1 місце здобув Козюпа Т., 2 місце Різник А., 3 місце Харко М. і Ряса В. Стосовно конкурсу есе, тут також є свої переможці: Білоус О., Стародубцева І., Гальченко Я., Кисляк А., Рибаченко К.

  

14 березня були проведені цікаві інформаційні бесіди на тему: "Число Пі у фізиці та математиці" та "Альберт Ейнштейн: справжній науковець і цікава особистість".  Адже саме 14 березня ми відзначаємо одне з незвичайних свят   Міжнародний день числа Пі (3,14 - 14 день 3-го місяця). А також ця дата відома, як день народження великого вченого Альберта Ейнштейна. Вікторина "Задача Ейнштейна" була настільки цікавою, що пошуком  розв'язку були зайняті не лише студенти, а й викладачі. У результаті всі учасники, які отримали правильну відповідь і обґрунтували її, були нагороджені солодкими призами.

 Одним з найбільш пізнавальних заходів став "Математичний турнір", проведений для студентів першого курсу. Всі учасники заходу проявили креативність, інтуїцію та логіку, проте переможець лише один, і це студенти 11 групи ( Баран А., Німич І., Різник А., Ряса В., Сацька К.).

  

Також у рамках тижня була проведена вікторина "Впізнай вченого за портретом", оформлені стенди "Досягнення юних вчених" (про наукові здобутки відомих вчених в юному віці) та "Математичні роздуми" (ключові фрази зі студентських есе).

Тож фізико-математичний тиждень пройшов дуже цікаво та пізнавально. Всі студенти нашого коледжу мали можливість проявити свої знання та інтелектуальні здібності, логіку і креативність. Кожен дізнався і виділив щось нове для себе. А ще всі учасники заходів отримали гарний настрій та позитивні емоції. Тож безмежна вдячність організаторам за проведений тиждень.

 

Олена Романенко,

студентка 37 групи

Спільні кроки до освіти майбутнього

Друк
PDF

  

Сучасна освіта, як і все наше життя, має здатність до постійного оновлення, вдосконалення і розвитку. Завдання педагога – вчасно зорієнтуватись у вимогах до освіти сьогодення, застосовуючи нові підходи у навчанні й вихованні, втілюючи інноваційні методики, реалізуючи невичерпний потенціал. Завдяки співпраці з НМЦ «Агроосвіта» педагогічний колектив нашого навчального закладу має змогу долучитись до освітніх інновацій, збагатити власний педагогічний досвід, отримати мотивацію для вдосконалення навчально-виховного процесу.

 

Тренінг «Проектування електронних освітніх ресурсів та підручників нового покоління у контексті оновлення професійної освіти», проведений 27 лютого провідними фахівцями Науково-методичного центру на чолі із Жуковською С.А. (завідувачем лабораторії інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього процесу), окреслив перед викладачами коледжу ряд важливих завдань:

-           спрямувати зусилля на розробку електронних підручників, які б відповідали вимогам часу;

-           доповнити навчально-методичні комплекси електронними розробками, зокрема відео- та аудіолекціями;

-           систематично опрацьовувати матеріали, представлені НМЦ у вигляді «Медіатеки електронних засобів навчання» (http://nmcbook.com.ua/);

-           звернути увагу на можливість використання у навчально-виховному процесі елементів скрайбінгу – сучасної форми візуалізації навчального матеріалу.

Перед учасниками тренінгу виступив заступник директора НМЦ «Агроосвіта» М.П. Хоменко, який справедливо зауважив, що критерієм якості підготовки молодого фахівця є його конкурентоспроможність на ринку праці. Памятаючи про це, варто спрямувати творчий педагогічний пошук у напрямку вдосконалення існуючих і створення нових засобів навчання.

Йдучи шляхом самоосвіти й самовдосконалення, ми, викладачі, зможемо досягти бажаної мети – не лише переконати студентів у важливості освіти, а й зробити навчання доступним і цікавим.

 

Дзюба С.М., голова циклової комісії

загальноосвітніх та гуманітарно-соціальних

дисциплін

Поїздка на міжнародну виставку

Друк
PDF

 

23 лютого студенти коледжу побували в місті Києві, а саме відвідали аграрну виставку «Агро-Весна 2018» в рамках проведення IV дня молодого спеціаліста «Твій професійний старт». Окрім виставки сільськогосподарської техніки, ми відвідали конференцію,  під час якої різні підприємства, які мають зв’язок з аграрною сферою  діяльності, представляли свої фірми та запрошували для  роботи та для  проходження виробничої практики студентів різних спеціальностей. Так, представник компанії ED&F Man Ukraine Оксана Товстолог розповіла, що їх компанія заснована в 1786 році, працює з 60 країнами світу, в Україні вона почала розвиватися з 2007 року в місті Миколаєві. Ця компанія є одним з найбільших експортерів цукру в Україні, а з недавнього часу вони почали вирощувати інші сільськогосподарські культури. Представник фірми також повідомила що вони радо приймуть нових працівників, навіть якщо вони не мають досвіду роботи та повністю відкриті для співпраці з студентами.

Лісов Олександр, HR-директор компанії ТОВ «Імперія-Агро», розповів про перспективи роботи в їх компанії, гарні умови праці, які вони пропонують своїм працівникам, насамперед, вони пропонують роботу студентам в будь-якому з їх 23 представництв в Україні.

Також себе презентували такі компанії як: Торговий Дім «Ензим-Агро»,  який має дуже розгалужену мережу підрозділів, пов’язаних з аграрною сферою; компанія «Хімагромаркетинг», що спеціалізується на виробництві засобів захисту рослин, насіння, мікродобрив. ТОВ «Тайтен Машинері  Україна» спеціалізується на виробництві сільськогосподарської техніки,  а з недавніх пір почало виробляти будівельну техніку.

 

Олександр Гайдай, аналітик компанії AgrsiLab та куратор навчального проекту AgriStart, розповів, як навчають молодих спеціалістів, велику кількість навчального процесу займають не лише лекції, а й різні тренінги та безпосередньо практика на полях, що є найбільш вагомим в розвитку та рівні знань та умінь студентів, а також в їх подальшому працевлаштуванні.

Панасюк Іванна – менеджер проекту AgroPortal.ua – представила переможців конкурсу «Краща аграрна практика». Ними стали в 2016 році  - Сергій Карлов, який вже пройшов стажування в Німеччині та охоче з нами поділився своїм закордонним досвідом, та переможець конкурсу в 2017 році Альона Заславська.

 

Компанія «Danon» та журнал «Agroexpert» провели розіграш призів.

Після конференції ми мали можливість побувати безпосередньо на сільськогосподарській виставці, де були представлені різноманітні види сільськогосподарської техніки та різні види насіння рослин, які були запропоновані найкращими компаніями нашої країни.

Слово про Україну

Друк
PDF

 

Нещодавно ми побували в місті Київ, де взяли участь у конкурсі «Слово про Україну» та презентували свої есе на тему «Я – європеєць». Нас підтримували наші викладачі – Колісніченко Наталія Михайлівна та Литовченко Алла Георгіївна. На конкурсі були школярі та студенти з різних куточків України. Участь у конкурсі залишило нам незабутні враження та досвід виступу перед  публікою. Виступи оцінювало компетентне та об’єктивне журі за певними критеріями: красномовність, артистизм та презентація.

 

Участь у конкурсі «Слово про Україну» могли приймати усі бажаючі, але наша небайдужість до того, що відбувається в Україні і надихнула нас на написання есе.

Ми зрозуміли, що потрібно вірити в себе і намагатися проявляти свої здібності. Це обов’язково принесе незабутні емоції.

 

Свєтлова Марія, 29 група

Здендяк Ірина, 10 група.

Глобальні цілі сталого розвитку

Друк
PDF

 

20 лютого в нашому коледжі відбувся тренінг з популяризації Цілей сталого розвитку. Захід проводили гості, що завітали до нас з Полтавської державної аграрної академії. А саме Тетяна Бардіна – радник  ректора з молодіжних питань та активні студенти - Дмитро Томенко, Валерія Будаква, Вероніка Куркіна. У тренінгу взяли участь найактивніші студенти третього курсу.

17 цілей сталого розвитку  є частиною Порядку денного в галузі розвитку на період до 2030 року, прийнятого світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 року. Нові цілі унікальні тим, що закликають до дій всі країни - бідні, багаті і з середнім рівнем доходу – щоб сприяти процвітанню та захисту планети. Але кожна країна визначає для себе окремі цілі, які вона планує подолати.

 

Всі вони є взаємопов’язаними, адже при подоланні однієї з них наступні  подолаються автоматично. Цілі сталого розвитку стосуються кожного громадянина нашої країни і студента в тому числі. Адже ми повинні розуміти, які є проблеми у нашій країні і якими шляхами їх можна вирішити. Від активної життєвої позиції студентів залежить наше майбутнє.

Тренінг з популяризації цілей не є звичайною лекцією. Адже інформація подається інтерактивним шляхом із застосуванням такого методу як Team building та різних рухливих ігор для більш цікавого сприйняття.

Тож під час тренінгу проводилися такі ігри як "Сніжний ком", під час якої ми мали можливість познайомитися між собою, "Дерево очікувань", а також            " Хі Ха Хо",  "Хто лідер", "Командоутворення". Найбільш цікавою була гра "Світове кафе. Networking - Ми за цілі сталого розвитку", суть якої полягала в тому, що кожна група учасників мала вибрати лише 4 найбільш важливі цілі та обґрунтувати можливі варіанти їх впровадження. Підсумком стала гра, в якій за допомогою стрічки ми об’єдналися для створення єдиної команди та визначення ролі кожного з нас, що є надзвичайно важливо і актуально у наш час.

На завершення заходу найактивніші студенти отримали призи та всі учасники тренінгу були нагороджені сертифікатами. Але найголовніше те, що ми отримали багато корисної інформації, нові знайомства, неоціненний досвід, навчилися працювати в команді та доклали хоч трішки зусиль для популяризації цілей сталого розвитку. За що щиро дякуємо учасникам, організаторам тренінгу та викладачу Богдан В.С. за допомогу в організації.

Романенко Олена, студентка 37 групи.

На крилах кохання

Друк
PDF

 

Вже за доброю традицією вся наша коледжанська родина саме у цю пору збирається разом, щоб відсвяткувати одне з найпрекрасніших та найромантичніших свят - День Святого Валентина. Це свято любові - найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і можливість відчути себе по-справжньому щасливою і потрібною людиною.

  

В актовій залі коледжу відбулася святково-конкурсна програма, в якій взяли участь пари студентів з кожної групи третього курсу. А саме: Куксань Богдан і Стеценко Юлія, Гайдай Ігор і Макаренко Анастасія, Панченко Вадим  і Горбунова Ірина, Даценко Денис і Головко Євгенія, Козоріз Костянтин і Ляшко Юлія.

Оцінювало виступи учасників справедливе і чесне журі: Дзюба С. М., Богдан В.С., Кокозій О., та голова журі  - Литвиненко С.В.

    

 Учасники святкової програми взяли участь у дуже цікавих конкурсах. Спочатку наші пари продемонстрували себе в образах відомих героїв.  Тож на сцені були представлені: Принц і Попелюшка, Д’Артаньян і Констанція, Рада і Зобар, Лукаш і Мавка, Вакула і Оксана.

Наступним завданням було відповідно до певного кольору назвати відому географічну назву, щось з історії, літератури або відому назву чи фразу. Далі учасники мали називати видатних особистостей з тим іменем, яке дісталося кожній з пар. Чергове завдання було найромантичнішим, адже задача хлопців була зробити найкращу валентинку для своєї дівчини. І на завершення відбувся творчий конкурс. Наші пари продемонстрували завдання, до якого вони готувалися.

Тож з упевненістю можна сказати, що всі учасники виступили гідно: проявили розум, креативність, винахідливість, кмітливість і великий талант. Вони чесно і достойно змагалися у конкурсах і виконували всі завдання. В результаті здобули перемогу у таких номінаціях: "Креативність" - Даценко Д. і Головко Є., " Артистичність " - Козоріз К. і    Ляшко Ю., "Романтики почуттів" - Гайдай І. і Макаренко А., "Національний колорит" - Куксань Б. і Стеценко Ю., а головний титул - "Валентин і Валентина" здобули Панченко В. і Горбунова І. Щиро вітаємо переможців!

А ще приємним доповненням свята стали прекрасні вокальні  виступи Стадніченко Вікторії, Мироненко Діани, Перетятько Аліни, Можчіль Карини, Борисової Руслани, танцювальні номери у виконанні студенток Мошури Аліни та Філатової Катерини. Справжнім подарунком до свята став колектив спортивного бального танцю «Стиль».

Неперевершеними ведучими заходу були Хлистун Олексій та Нагорна Вікторія.

Ми щиро вдячні організаторам свята  - викладачам англійської мови Грисюк А.О.,Кривець Ю.О. викладачу ващенко О.Г. за проведене свято. Адже всі присутні отримали багато приємних вражень та емоцій.

Романенко Олена, студентка 37 групи.

Прокуратура і суспільство

Друк
PDF

 19 лютого, в читальній залі коледжу для студентів ІІ курсу, прокурором Лубенської місцевої прокуратури Чепурною Л.І. була проведена лекція "Прокуратура і суспільство"

 

 

Я маю право

Друк
PDF

 15 лютого зі студентами 29 групи була проведена лекція працівниками Лубенської Міськрайонної ВДВС ГТУЮ у Полтавській області на тему: "Я маю право". Мета лекції - формування в суспільстві правової культури, правової свідомості громадян з метою захисту своїх прав.

 

Інформація вступникам

Друк
PDF

 

Досягнення наших студентів

Друк
PDF

  

      Студенти нашого коледжу завжди охоче беруть участь у конкурсах, олімпіадах, змаганнях різних рівнів та прагнуть завоювати призові місця.

 

      Так, 30.01.2018р. у Сумах відбувся чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні серед юнаків 2001р. та молодші.

       Наші студенти І коледжу Колбун Олександр та Куришко Денис взяли участь у цих змаганнях та посіли почесні місця. 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com