• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Науково-практична конференція за результатами виробничої практики студентів ІІІ курс

Друк
PDF

 

30 травня 2018 року в Лубенському фінансово-економічному коледжі Полтавської державної аграрної академії  була проведена науково-практична конференція за результатами виробничої практики студентів ІІІ курсу.

  

Участь у конференції взяли завідувач навчально - виробничої практики коледжу Шевчик В.П., голови циклових комісій, провідні викладачі, а також були запрошені:

·       Логвин Л.М. - заступник начальника управління агропромислового і економічного розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій Лубенської райдержадміністрації;

·       Прохорова Світлана Миколаївна – головний бухгалтер Лубенського верстато – будівельного заводу « Мотор – Січ»;

·       Нестеренко Л.І. провідний бухгалтер ПАТ «Лубни – фарм».

Серед присутніх були кращі студенти ІІІ курсу всіх спеціальностей коледжу.

Доповідачами на конференції з доповідями виступили:

1) Савченко Олександр (32 група) – тема «Фінансовий облік продукції , одержаної від урожаю» на матеріалах ТОВ «ПКЗ - Агро». Керівник Кочура Л.В.

2) Романенко Олена (37 група) – тема «Планування та організація фінансових результатів від реалізації продукції» на матеріалах ТОВ «Стоколок», с.Висачки, Лубенського району, Полтавської області. Керівник Бойко Л.А.

3) Децюра Таміла (31 група) – тема «Фінансовий облік надходження основних засобів» на матеріалах ТОВ «Райз – Схід» Лубенського району. Керівник Мойсеєнко В.Ю.

4) Котік Едуард  (39 група) – тема «Дослідження ефективності мерчандайзингу» на матеріалах ТОВ «АТБ - Маркет» м. Лубни. Керівник Пономаренко В.О.

5) Ляшко Юлія (30 група) - тема «Банківські операції з платіжними картками на матеріалах ПАТ КБ «Приват банк» Керівник Кочерга Т.І.

Після цікавих та змістовних доповідей студентів присутні обговорили результати проходження виробничої практики, студенти поділилися своїм баченням і  проблемами, з якими довелося зіткнутися при одержанні  необхідної документації та збору даних про виробничо-фінансову діяльність підприємницьких структур, а також  висловили свої пропозиції щодо удосконалення баз та програми практики.

  

Запрошені представники з виробництва подякували викладачам та студентам за плідну співпрацю з навчальним закладом, за підготовку креативних та кваліфікованих спеціалістів, які здатні  працювати у різних організаційно – правових структурах підприємств. Студентам побажали успіхів при складанні державного іспиту та у майбутній професійній діяльності.

 

 

 

 

     

Наукова конференція «Лубни історичні та літературні»

Друк
PDF

  

29 травня у Лубенському фінансово-економічному коледжу відбулася студентська наукова конференція «Лубни історичні та літературні», в якій взяли участь студенти І-ІІ курсів. Вони під керівництвом викладачів гуманітарних дисциплін Литвиненко С.В., Бибика Ю.А., Юрченко А.С. та Колісніченко Н.М. підготували доповіді про літературних та історичних постатей, які своєю діяльністю пов’язані з м. Лубни. Розпочала конференцію знавець історії нашого міста, науковий співробітник музею - Т.М. Дяченко. 

До участі у конференції долучились:  

А.Довгаль,  К.Сацька (11 гр.)  -  «Хлібороб» - перша україномовна газета»

А. Білошапка (29 гр.) - «Таємниці роду Вишневецьких»

К. Грицун (12 гр.) -  «Т.Шевченко та Лубенщина»

А. Пальчик (10гр.) -  «Слідами Северина Наливайка»

М.Свєтлова, А.Момот (29 гр.) – «Лубенщина  в кінематографі»

Ю.Дудник,  А.Василенко (20/22гр.) -  «М. Наєнко – видатний письменник та дослідник літератури»

О.Антонюк (10 гр.) – «Історичні будівлі міста Лубни»

Всі учасники конференції отримали сертифікати про участь у заході. Дякуємо за співпрацю!

 

Аліна Юрченко,

Викладач коледжу

 

Поїздка в столицю: цікаві екскурсії та яскраві враження

Друк
PDF

  

18 травня 2018 р. студенти коледжу під керівництвом викладачів Литвиненко С.В., Юрченко А.С., Пономаренко В.О., Бибика Ю.А., Дзюби С.М. відвідали місто Київ. Спочатку нас гостинно зустрів завод «Оболонь», де на учасників екскурсії чекала своєрідна мандрівка виробничими процесами. Спочатку нам провели інструктаж: пояснили правила поведінки біля приладів, машин і т.д. Потім показали відео про загальний процес виробництва пива. Далі ми одягли спеціальні халати і занурились у цікавий світ «Оболоні». Екскурсовод досить цікаво розповіла про історію виникнення заводу, його надбання та асортимент продукції. Вона детально описала кожен етап виготовлення напоїв. Заходячи у різні цехи, ми мали змогу на власні очі побачити всі тонкощі виробництва і переконатись у якості продукції. Досить цікаво спостерігати за роботою машин, слухаючи при цьому подробиці приготування. Дійшовши до цеху, де було вже готове нефільтроване пиво, ми відчули специфічний запах від виділення алкоголю. Найцікавішим моментом нашої екскурсії був розлив продукції по пляшках, адже це найактивніший етап виробництва, який дає можливість переконатись у величезній технологічній потужності заводу. В кінці екскурсії кожному з нам роздали подарунок від заводу, що містив безалкогольні напої та магніти напам’ять.

  

Але на цьому екскурсія не завершилась. Відпочивши в центрі міста, помилувавшись його культурно-історичними пам’ятками, ми вирушили до Київського національного академічного театру оперети. Там мали змогу переглянути виставу «Бал у Савої» – цікаву, сповнену гумору та пристрастей виставу для молоді. Це одна із найбільш танцювальних оперет, де одночасно панують вальс, танго, фокстрот, румба і головне – степ. Фахівці стверджують, що для яскравого та видовищного забарвлення сцени, а також для того, щоб степ був добре чутний глядачам у залі, театр замовив спеціальне покриття з небитого кольорового скла з світлодіодами, один квадратний метр якого може витримати на собі одночасно 10 і більше танцюристів. A для фантастичного параду костюмів на балу створено унікальну колекцію «Знаки зодіаку». Мені здається, що ця вистава дуже імпонує молоді, адже вона сповнена рухів, музики, гарного гумору. Яскрава і самобутня гра акторів не залишила байдужими глядачів, втіленням нашої вдячності стали щирі аплодисменти, які лунали в залі по закінченню оперети.

Ми щиро дякуємо всім організаторам поїздки!

 

Катерина Сацька,

студентка 11 групи

Подорожуємо Полтавщиною

Друк
PDF

 

Травневого вихідного дня викладачі коледжу здійснили подорож визначними місцями Полтавщини, які подарували світу видатних особистостей – педагога Антона Макаренка та письменника Миколу Гоголя.

         Спочатку ми відвідали музей-заповідник, що знаходиться в селі Гоголево (колишня Василівка, Яновщина), де провів своє дитинство і юність відомий письменник  М.В. Гоголь.

 

         Незабутні враження  залишили нам працівники музею, які віднайшли оригінальний підхід до подачі матеріалу:  цікава розповідь екскурсовода, місцевого вчителя - словесника, супроводжувалась елементами театралізації, створивши містичну атмосферу, що притаманна творчості письменника.

         Потім ми поїхали до села Ковалівка Полтавського району, де знаходиться музей А.Макаренка. Експозиція розміщена у двох будівлях -червоному та білому корпусах. У червоному  -  меморіальна частина та експонати, що розповідають про історію заснування та розвитку колонії ім. Максима Горького.

         У  білому корпусі – експонати, що ілюструють повсякденне життя  колоністів. Відтворено інтер’єри кімнат, майстерень, клубу та особистий кабінет Антона Макаренка.

         Педагогічна діяльність Антона Семеновича  увібрала в себе кращі досягнення класичної та нової педагогіки. Він вирішував складні проблеми навчання і виховання молоді, які хвилюють нас і зараз, тому ми говоримо, що  А.С. Макаренко наш сучасник.

Великий педагог вважав, що якщо в природі є мільйон  несподіваних ситуацій, то рішень має бути два мільйони. І він завжди мав два мільйони засобів впливу!

Після побаченого і почутого, вочевидь, дехто по – новому відкрив  для себе цю  геніальну особистість.

 

Світлана Литвиненко ,методист коледжу

Церемонія нагородження обдарованих учнів та студентів навчальних закладів міста

Друк
PDF

 15 травня 2018 р. в ККЗ "Київська Русь" відбулася церемонія нагородження обдарованих учнів та студентів навчальних закладів міста.

   

Серед нагороджених і студенти нашого коледжу:

Стеценко Юлія (30 гр.)

Стадніченко Вікторія (31 гр.)

Хлистун Олексій (31 гр.)

Колбун Олександр (12 гр.)

Куришко Денис (12 гр.).

ВІТАЄМО!

Вітаємо з перемогою!

Друк
PDF

 15 травня 2018 року на базі Аграрно-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії відбувся регіональний конкурс «Студент року - 2018», в якому взяли участь студенти вищих аграрних навчальних закладів І-ІІ р.а. Харківської, Донецької, Луганської, Полтавської областей. Студент нашого коледжу Козюпа Тарас серед 13 учасників отримав перемогу та здобув почесне звання «Студент року - 2018». Студентський та викладацький колективи щиро вітають Тараса з перемогою!

Лист 1407/03.01-32

Друк
PDF

 

Вітаємо Тараса Козюпу, лауреата конкурсу читців віршів до Дня пам'яті та примирення !

Друк
PDF

  

Участь у V науково-практичній конференції «Вивчення іноземної мови – унікальна можливість для професійного зростання»

Друк
PDF

  

Англійська мова – це мова інформаційного віку. Україна вступає у світову спільноту і вивчення англійської мови з метою спілкування є особливо важливим. А вміння володіти діловою англійською мовою особливо необхідне для професійного зростання.

         Саме це стало основою V науково – практичної конференції «Вивчення іноземної мови – унікальна можливість для професійного зростання», організованої  Радою директорів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації Полтавської області та Полтавським базовим медичним коледжем. Наукові керівники та студенти Полтавщини вдячні організаторам цього заходу, адже виступаючи з доповіддю і слухаючи інших, розумієш, наскільки важливо у наш час досконало володіти англійською мовою.

         Від Лубенського фінансово-економічного коледжу участь у V науково-студентській конференції взяли викладач англійської мови Грисюк А.О. та студент ІІІ- го курсу Козюпа Богдан. Тема доповіді мала  назву: «Англійська мова – важлива ознака компетентного фахівця». Учасники конференції отримали  сертифікати.

 

         Ми бажаємо успіху всім, хто вивчає чи буде вивчати іноземну мову, адже її знання дає можливість диференціювати  себе на ринку праці, шукати і отримувати можливості працевлаштування і професійного зростання.

 

Антоніна Грисюк,

викладач  англійської  мови

Участь у конкурсному відборі підручників із загальноосвітніх дисциплін.

Друк
PDF

 

  

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 11 квітня 2018 року  №1/9- 222 «Про забезпечення  виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 21 лютого 2018 року  №176»  викладачі коледжу взяли участь у конкурсному відборі електронних версій  оригінал-макетів підручників для учнів 10 класу закладів  вищої  освіти , що забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти .

Планується на 2018-2019 навчальний рік надходження до навчальних закладів  друкованих примірників підручників для 10 класу, що були обрані.

Результати вибору висвітлюємо на нашому сайті.

До публікації прикріплені :

    1.Протокол засідання педагогічної ради від 26 квітня 2018 року «Про участь у конкурсному  відборі підручників для  учнів 10 класу  закладів  вищої  освіти».

 

2.Додаток 3 до листа Міністерства освіти і науки України  від 11 квітня 2018 року №1/9- 222 «Результати вибору електронних версій оригінал-макетів підручників для 10 класу закладів загальної середньої освіти, поданих на конкурсний відбір проектів підручників для 5 та 10 класів закладів загальної середньої освіти»

 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com