• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

України рідної окраса – чарівна лубенська сторона

Друк
PDF

 


День міста в Лубнах цьогоріч відзначали насичено та цікаво. Наше місто над Сулою святкувало 1030 річницю.

Розпочалися заходи ще з 18 вересня, саме цього дня 1943 року місто звільнили від німецької окупації. Відбулося вшанування пам’яті загиблих воїнів покладанням квітів у мікрорайонах міста. До такої важливої події долучилися і студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу (11 група). Студенти-другокурсники взяли участь у мітингу-реквієму з нагоди 75-ї річниці визволення міста у Другій світовій війні. Основна частина заходів відбулася 22-23 вересня.

Вже традиційно в День народження міста центральною вулицею пройшла театралізована хода, в якій взяли участь дошкільні заклади, заклади культури, освіти та спорту, трудові колективи, широкі кола активістів громадських організацій. Серед учасників були студенти ІІ курсу з куратором Кочурою Л. В.

Приємною подією стало вшанування та занесення до міської дошки пошани студентів коледжу, які мають високі досягнення в навчанні, активні в громадському житті, своїм ентузіазмом, здобутками, творчістю уславлюють та возвеличують наше рідне місто.


Алла Литовченко,

заступник директора

з виховної роботи

Екскурсія до Лубенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України

Друк
PDF

 17 вересня куратор 21 групи, викладач бухгалтерського обліку Кочура Л.В. організувала студентам екскурсію до Лубенського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської обл. Відвідувачів гостинно прийняли начальникуправління Соломаха Тамара Вікторівна та провідний фахівець Гречуха Сергій МиколайовиЧ. Вони розповіли багато цікавого, а саме: історію заснування та розвитку організації, чим керуються працівники при нарахуванні пенсій і, звісно, принцип їх роботи. Студенти із задоволенням слухали доповідача, адже інформація була досить цікава і водночас потрібна кожному з нас. Наприклад, всім необхідно знати, що без трудового стажу пенсію не можуть видати навіть тим, хто відноситься до категорії осіб з інвалідністю чи малозабезпечених сімей. А розмір трудового стажу з кожним роком збільшується, до 2028 року він повинен складати не менше 35 років. Студенти дізналися багато нового та цікавого зі сфери пенсійного забезпечення в нашій країні.

 

Дуже вдячні організатору екскурсії та працівникам управління Пенсійного фонду за чудову екскурсію.

 

Сацька Катерина,

 студентка 21 групи

День знань – свято всіх поколінь

Друк
PDF

 

 

З першим осіннім днем природа радує не тільки золотим листям, а й першим дзвоником, адже саме цього дня починається довга, цікава дорога в країну знань.

Також це особливий день для всіх поколінь. І особливий він не тільки для студентів та їх батьків, а й для всіх працівників освіти.

Вчорашні вступники офіційно стали членами студентської родини.

Традиційно святковими акордами розпочалося свято з привітань ведучих: викладачів коледжу Аліни  Юрченко та Володимира Ісаєнка.

Теплим і зворушливим було вітальне слово директора, відмінника аграрної освіти і науки України Тетяни Орошан, яка у виступі відмітила, що багато хто обирає цей фах не тільки з прагматичних міркувань, але і за покликанням душі.

  

На святі також виступили гості:

Дорошенко Андрій Петрович – заступник декана факультету обліку та фінансів, кандидат економічних наук, доцент кафедри економічної теорії та економічних досліджень ПДАА;

Воронько-Невіднича Тетяна Вікторівна – заступник декана факультету економіки та менеджменту, кандидат економічних наук, доцент ПДАА;

Остапко Тетяна Дмитрівна – заступник начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Лубенської міської ради;

Логвин Любов Миколаївна – заступник начальника управління агропромислового і економічного розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій Лубенської районної державної адміністрації.

Порадували своїм виступом на святі аматори художньої самодіяльності: лауреат обласного мистецького міжвузівського фестивалю «Студентська весна» Карина Можчіль, батько першокурсниці Олександр Даценко та гість свята Вікторія Шевченко, які професійно виконали і подарували пісні глядачам.

Свято День знань для першокурсників - це цікава, довга дорога до знань. А для майбутніх випускників свято стане вирішальним, адже воно покладе межу між студентським та дорослим життям у стінах рідного коледжу.

Право подати перший дзвінок було надано студенту випускного курсу, старості 31 групи Максиму Верещаці та студентці 11 групи Яні Запорожець.

Студентка 30 групи випускного курсу, відмінниця навчання Юлія Дудник передала ключ до знань студенту нового набору 29 групи Вадиму Шкурату.

Говорять: найміцніші ті традиції, які народжуються в народі. Наш коледж, як справжня держава має свій гімн, герб та прапор.

Всі присутні на святі виконали гімн коледжу та завершилося воно урочистим виконанням гімну держави.

Тож хай Вам всім щастить у новому навчальному році!

Випуск - 2018

Друк
PDF

 

29 червня у кінотеатрі «Київська Русь» відбулося свято – випуск студентів нашого навчального закладу. Воно  залишиться в пам’яті кожного, хто був присутній у цей урочистий день! Емоції, які панували цього дня, були водночас радісним і сумними, адже для випускників це завершення одного етапу в житті і перехід до іншого.

 

У дружньому колі зібралися студенти, викладачі, батьки та запрошені гості. Теплими словами привітала випускників і побажала їм успіху директор коледжу Орошан Т.А. До її привітань приєдналися  гості: Настенко Г.І., начальник управління агропромислового і економічного розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій Лубенської райдержадміністрації; Дорогань – Писаренко Л.О., декан факультету обліку та фінансів, кандидат економічних наук, доцент, професор кафедри економічної теорії та економічних досліджень; Галич О.А., декан факультету економіки та менеджменту, кандидат економічних наук, доцент та міський голова  Грицаєнко О.П. Також звернулися до своїх вихованців  куратори: Ісаєнко В.В.(30 група), Ващенко О.Г. (31 група), Мойсеєнко В.Ю. (32 група), Пшенична Ю.С. (37 група), Барінова В.І. (39 група)

  

Напевно, всі студенти чекають того дня, коли отримають омріяні дипломи.  І ось для наших випускників ця мрія стала реальністю. Чимало випускників отримало дипломи з відзнакою, що є свідченням того, що наш навчальний заклад випускає висококваліфікованих спеціалістів.

Під час святкового концерту випускники подарували усім присутнім чудові емоції радості та водночас легкого смутку від прощання з навчальним закладом. Окрасою свята були номери у виконанні Стадніченко Вікторії, Куксаня Богдана та Стеценко Юлії, Нагорної Вікторії та дуету Дарини Усик з татом. Протягом цього свята ведучими були Хлистун Олексій, Стеценко Юлія, Нагорна Вікторія та Гайдай Ігор.

          Подарунком для педагогічного та студентського колективів стало щедре вітання доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, народного депутата України – Іщейкіна К.С. та його помічника Аранчія Д. С.

Випускне свято завершилося прощальним вальсом.

Ми бажаємо випускникам щасливого майбутнього. Двері рідного коледжу завжди відкриті для вас!

 

Студентки (20-22 групи) Дудник Юлія та Василенко Анастасія

Зліт лідерів аграрної освіти

Друк
PDF

  

З 6 по 8 червня 2018 року на базі Уманського національного  університету садівництва  відбувся  ХХ зліт лідерів аграрної освіти , який відвідав наш студент 10 групи Калатур Іван. У цьому заході взяли участь  представники  аграрних навчальних закладів усієї України .

 

Господарі зльоту підготували для своїх гостей цікаву і насичену  програму . Це екскурсія  містом, під час якої  всіх познайомили  з гордістю Умані - Софіївським парком, відомим не тільки в Україні, а й за кордоном.

Також  присутні взяли участь в акції «Подаруй дитині радість» , відвідавши обласний Міжрегіональний центр соціально-психологічної реабілітації дітей .

Цікавою подією стало відвідування промислових підприємств і фермерських господарств.

 Одна з найголовніших подій - це  проведення агрополітичних дебатів,  у яких  брали  участь по одному студенту  від  області.

За ці три  дні учасники дізналися та  навчилися  багато чому. Познайомилися із студентами інших навчальних закладів, а головне,  взяли собі цікавий багаж знань, змістовних зустрічей та незабутніх вражень.

Обласна спартакіада з легкої атлетики та легкоатлетичного кросу

Друк
PDF

  

31 травня 2018 року на стадіоні «Центральний»  в м. Лубни відбулися змагання обласної спартакіади студентської молоді закладів вищої освіти I-II рівнів акредитації з легкої  атлетики та легкоатлетичного кросу.

Одні з кращих результатів змагань з легкої атлетики продемонстрували студенти нашого коледжу. Перші місця завоювали: Колбун Олександр (біг 200 м), Антонюк Олександра (біг 100 м). Друге місце з естафетного бігу 4×100 м завоювала команда юнаків у складі: Колбун Олександр, Остапко Артур, Куришко Денис, Лохвицький Андрій. Треті місця завоювали: Остапко Артур (штовхання ядра), Счотчіков Богдан (стрибки у довжину з розбігу). У змаганнях з легкоатлетичного кросу перше місце здобув Колбун Олександр (біг 1000 м).

   

За результатами змагань з легкої атлетики III місце в загальнокомандному заліку здобула команда Лубенського фінансово-економічного коледжу в складі: Колбун Олександр (12 гр.), Антонюк Олександра (10 гр.), Остапко Артур (29 гр.), Куришко Денис (12 гр.), Лохвицький Андрій (12 гр.), Счотчіков Богдан (29 гр.), Риженко Максим (29 гр.), Верещака Максим (21 гр.). Команду підготували викладачі фізичного виховання: Кононенко Володимир Григорович, Скребець  Ігор Андрійович, Сидоренко Сергій Дмитрович.

Вітання всім учасникам змагань!

Науково-практична конференція за результатами виробничої практики студентів ІІІ курс

Друк
PDF

 

30 травня 2018 року в Лубенському фінансово-економічному коледжі Полтавської державної аграрної академії  була проведена науково-практична конференція за результатами виробничої практики студентів ІІІ курсу.

  

Участь у конференції взяли завідувач навчально - виробничої практики коледжу Шевчик В.П., голови циклових комісій, провідні викладачі, а також були запрошені:

·       Логвин Л.М. - заступник начальника управління агропромислового і економічного розвитку, торгівлі, транспорту та залучення інвестицій Лубенської райдержадміністрації;

·       Прохорова Світлана Миколаївна – головний бухгалтер Лубенського верстато – будівельного заводу « Мотор – Січ»;

·       Нестеренко Л.І. провідний бухгалтер ПАТ «Лубни – фарм».

Серед присутніх були кращі студенти ІІІ курсу всіх спеціальностей коледжу.

Доповідачами на конференції з доповідями виступили:

1) Савченко Олександр (32 група) – тема «Фінансовий облік продукції , одержаної від урожаю» на матеріалах ТОВ «ПКЗ - Агро». Керівник Кочура Л.В.

2) Романенко Олена (37 група) – тема «Планування та організація фінансових результатів від реалізації продукції» на матеріалах ТОВ «Стоколок», с.Висачки, Лубенського району, Полтавської області. Керівник Бойко Л.А.

3) Децюра Таміла (31 група) – тема «Фінансовий облік надходження основних засобів» на матеріалах ТОВ «Райз – Схід» Лубенського району. Керівник Мойсеєнко В.Ю.

4) Котік Едуард  (39 група) – тема «Дослідження ефективності мерчандайзингу» на матеріалах ТОВ «АТБ - Маркет» м. Лубни. Керівник Пономаренко В.О.

5) Ляшко Юлія (30 група) - тема «Банківські операції з платіжними картками на матеріалах ПАТ КБ «Приват банк» Керівник Кочерга Т.І.

Після цікавих та змістовних доповідей студентів присутні обговорили результати проходження виробничої практики, студенти поділилися своїм баченням і  проблемами, з якими довелося зіткнутися при одержанні  необхідної документації та збору даних про виробничо-фінансову діяльність підприємницьких структур, а також  висловили свої пропозиції щодо удосконалення баз та програми практики.

  

Запрошені представники з виробництва подякували викладачам та студентам за плідну співпрацю з навчальним закладом, за підготовку креативних та кваліфікованих спеціалістів, які здатні  працювати у різних організаційно – правових структурах підприємств. Студентам побажали успіхів при складанні державного іспиту та у майбутній професійній діяльності.

 

 

 

 

     

Наукова конференція «Лубни історичні та літературні»

Друк
PDF

  

29 травня у Лубенському фінансово-економічному коледжу відбулася студентська наукова конференція «Лубни історичні та літературні», в якій взяли участь студенти І-ІІ курсів. Вони під керівництвом викладачів гуманітарних дисциплін Литвиненко С.В., Бибика Ю.А., Юрченко А.С. та Колісніченко Н.М. підготували доповіді про літературних та історичних постатей, які своєю діяльністю пов’язані з м. Лубни. Розпочала конференцію знавець історії нашого міста, науковий співробітник музею - Т.М. Дяченко. 

До участі у конференції долучились:  

А.Довгаль,  К.Сацька (11 гр.)  -  «Хлібороб» - перша україномовна газета»

А. Білошапка (29 гр.) - «Таємниці роду Вишневецьких»

К. Грицун (12 гр.) -  «Т.Шевченко та Лубенщина»

А. Пальчик (10гр.) -  «Слідами Северина Наливайка»

М.Свєтлова, А.Момот (29 гр.) – «Лубенщина  в кінематографі»

Ю.Дудник,  А.Василенко (20/22гр.) -  «М. Наєнко – видатний письменник та дослідник літератури»

О.Антонюк (10 гр.) – «Історичні будівлі міста Лубни»

Всі учасники конференції отримали сертифікати про участь у заході. Дякуємо за співпрацю!

 

Аліна Юрченко,

Викладач коледжу

 

Поїздка в столицю: цікаві екскурсії та яскраві враження

Друк
PDF

  

18 травня 2018 р. студенти коледжу під керівництвом викладачів Литвиненко С.В., Юрченко А.С., Пономаренко В.О., Бибика Ю.А., Дзюби С.М. відвідали місто Київ. Спочатку нас гостинно зустрів завод «Оболонь», де на учасників екскурсії чекала своєрідна мандрівка виробничими процесами. Спочатку нам провели інструктаж: пояснили правила поведінки біля приладів, машин і т.д. Потім показали відео про загальний процес виробництва пива. Далі ми одягли спеціальні халати і занурились у цікавий світ «Оболоні». Екскурсовод досить цікаво розповіла про історію виникнення заводу, його надбання та асортимент продукції. Вона детально описала кожен етап виготовлення напоїв. Заходячи у різні цехи, ми мали змогу на власні очі побачити всі тонкощі виробництва і переконатись у якості продукції. Досить цікаво спостерігати за роботою машин, слухаючи при цьому подробиці приготування. Дійшовши до цеху, де було вже готове нефільтроване пиво, ми відчули специфічний запах від виділення алкоголю. Найцікавішим моментом нашої екскурсії був розлив продукції по пляшках, адже це найактивніший етап виробництва, який дає можливість переконатись у величезній технологічній потужності заводу. В кінці екскурсії кожному з нам роздали подарунок від заводу, що містив безалкогольні напої та магніти напам’ять.

  

Але на цьому екскурсія не завершилась. Відпочивши в центрі міста, помилувавшись його культурно-історичними пам’ятками, ми вирушили до Київського національного академічного театру оперети. Там мали змогу переглянути виставу «Бал у Савої» – цікаву, сповнену гумору та пристрастей виставу для молоді. Це одна із найбільш танцювальних оперет, де одночасно панують вальс, танго, фокстрот, румба і головне – степ. Фахівці стверджують, що для яскравого та видовищного забарвлення сцени, а також для того, щоб степ був добре чутний глядачам у залі, театр замовив спеціальне покриття з небитого кольорового скла з світлодіодами, один квадратний метр якого може витримати на собі одночасно 10 і більше танцюристів. A для фантастичного параду костюмів на балу створено унікальну колекцію «Знаки зодіаку». Мені здається, що ця вистава дуже імпонує молоді, адже вона сповнена рухів, музики, гарного гумору. Яскрава і самобутня гра акторів не залишила байдужими глядачів, втіленням нашої вдячності стали щирі аплодисменти, які лунали в залі по закінченню оперети.

Ми щиро дякуємо всім організаторам поїздки!

 

Катерина Сацька,

студентка 11 групи

Подорожуємо Полтавщиною

Друк
PDF

 

Травневого вихідного дня викладачі коледжу здійснили подорож визначними місцями Полтавщини, які подарували світу видатних особистостей – педагога Антона Макаренка та письменника Миколу Гоголя.

         Спочатку ми відвідали музей-заповідник, що знаходиться в селі Гоголево (колишня Василівка, Яновщина), де провів своє дитинство і юність відомий письменник  М.В. Гоголь.

 

         Незабутні враження  залишили нам працівники музею, які віднайшли оригінальний підхід до подачі матеріалу:  цікава розповідь екскурсовода, місцевого вчителя - словесника, супроводжувалась елементами театралізації, створивши містичну атмосферу, що притаманна творчості письменника.

         Потім ми поїхали до села Ковалівка Полтавського району, де знаходиться музей А.Макаренка. Експозиція розміщена у двох будівлях -червоному та білому корпусах. У червоному  -  меморіальна частина та експонати, що розповідають про історію заснування та розвитку колонії ім. Максима Горького.

         У  білому корпусі – експонати, що ілюструють повсякденне життя  колоністів. Відтворено інтер’єри кімнат, майстерень, клубу та особистий кабінет Антона Макаренка.

         Педагогічна діяльність Антона Семеновича  увібрала в себе кращі досягнення класичної та нової педагогіки. Він вирішував складні проблеми навчання і виховання молоді, які хвилюють нас і зараз, тому ми говоримо, що  А.С. Макаренко наш сучасник.

Великий педагог вважав, що якщо в природі є мільйон  несподіваних ситуацій, то рішень має бути два мільйони. І він завжди мав два мільйони засобів впливу!

Після побаченого і почутого, вочевидь, дехто по – новому відкрив  для себе цю  геніальну особистість.

 

Світлана Литвиненко ,методист коледжу

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com