• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Екскурсія до галереї мистецтв

Друк
PDF

 

 

12.11.2018 року студенти 21 групи відвідали Лубенську  галерею мистецтв. Цю екскурсію влаштувала викладач української мови та літератури Юрченко А. С. та проводила член Національної спілки письменників України Юлія Манойленко. Автором експозиції стала молода талановита українська художниця Аліна Гончарова, для якої ця виставка вже 13. Оволодівши різними техніками розпису  Гуцульської писанки, валяння, розписом на шовку у своїх роботах вона відроджує стилістику Полтавського краю.

Деякі картини на виставці виконані технікою  валяння. Це техніка створення з непряденої вовни декоративних речей чи панно, за допомогою гарячої води та мила.  У жанрі мистецтва батик найяскравіше проявився характер художниці, її невичерпний творчий потенціал, де чітко визначена своя філософія і фантазія. Вражає неймовірне поєднання кольорів та ідей, втілених на полотнах.

            Студенти були захоплені цією  надзвичайною талановитою особистістю, ми бажаємо їй успіхів у своїй творчості та щиро дякуємо організаторам.

Сацька Катерина,

 студентка 21 групи

Виховна година для ІІ курсу

Друк
PDF

  

12 листопада 2018 року студентам 20⁄22, 21, 27 та 29 груп  нашого навчального закладу було проведено загальну виховну роботу, тема якої була «Шкідливі звички». Для проведення виховної роботи було запрошено головного лікаря Лубенського обласного наркологічного диспансера Смагіна Антона Олеговича.

Лікар-нарколог пояснював студентам, що шкідливі звички згубно впливають на здоров’я людини і стають небезпечними для життя пристрастями. Наркоманія, алкоголізм, тютюнопаління, ігроманія – це основні шкідливі звички, які заважають людині повноцінно розвиватися в соціальному суспільстві.

Багато підлітків починають курити, вживати алкогольні напої саме тому, що із цигаркою або чаркою в руці видаються собі більш дорослими, стильними. Але чи замислювались ви, чому так багато дорослих людей роками борються із залежністю від алкоголю, тютюну і тим паче наркотиків? Тому, що ці згубні звички із задоволення перетворюються на страшні хвороби. То що ви оберете: здорове яскраве життя чи щоденну тяжку боротьбу за виживання? Яким ви бачите своє майбутнє? Добре подумайте над цим, беручи до рук цигарку чи пляшку пива.

 

Ткаченко Анастасія,

студентка 21 групи

Виховна година для ІІІ курсу

Друк
PDF

 12 листопада на виховну годину до студентів ІІІ курсу Лубенського фінансово-економічного коледжу  завітав Олександр Жадан, соціальний працівник благодійної організації «Світло надії», що працює у кабінеті «Довіра» поліклінічного відділення. Тема цієї виховної години є досить актуальна на сьогоднішній день. Стосується вона інфекційних захворювань, а саме ВІЛ та СНІД.

 Кількість хворих на ВІЛ в Україні є однією з найбільших у Європі і зростає у геометричній прогресії. Згідно зі статистичними даними з 1987 р., в країні офіційно було зареєстровано 297,4 тис. випадків ВІЛ-інфікованих серед громадян України, у тому числі 92,9 тис. випадків захворювань на СНІД та 41,7 тис. випадків смерті від захворювань, зумовлених СНІДом. 

Нам розповіли про способи передачі вірусу та методи захисту від нього. У ході розповіді студенти запитували про те, що їх цікавило. У підсумку можна сказати, що стан нашого здоровя залежить тільки від нас, тож бережімо його!

Дудник Юлія,

студентка 30 групи

Українська – це модно!

Друк
PDF

  

У рамках філологічного тижня у Лубенському фінансово-економічному коледжі було проведено ряд заходів. Серед найцікавіших був конкурс юних літераторів «Золоте перо». Він має на меті розвиток творчих здібностей студентів. У ньому могли брати участь поетичні та прозові твори студентів нашого навчального закладу. Взяти участь у конкурсі зі своїми поетичними доробками виявили бажання студенти Кохан Дар’я, Заріпа Анна, Стародубцева Інна, Касяненко Данило. У номінації «Найкращий поетичний твір» перемогла поезія студентки 30 групи Стародубцевої Інни. Щиро вітаємо переможницю та учасників! Бажаємо творчого натхнення та нових поезій!

 

Також у День української писемності та мови, 9 листопада, студенти нашого коледжу приєдналися до національного флешмобу та взяли участь у написанні радіодиктанту єдності. Акція мала на меті не скільки перевірити грамотність, а об’єднати всіх небайдужих навколо українського слова. Диктант щорічно пишуть у всіх куточках України. Разом зі студентами диктант писали викладачі та директор коледжу Орошан Т. А. Захід пройшов у піднесеному настрої, а головне, у дружньому колі однодумців. Зі святом, українці!

 

Аліна Юрченко,

викладач української мови та літератури

Проведення І етапу Міжнародного конкурсу знавців української мови ім. П. Яцика

Друк
PDF

  

Напередодні Дня української писемності та мови у коледжі традиційно стартував Міжнародний конкурс знавців української мови ім. П. Яцика. У І етапі взяли участь студенти ІІ курсу, які вже опанували програмове вивчення рідної мови.

Серед учасників буди студенти 20/22 групи Ковтун І., Мазурик В., 21 групи – Стригун А., Сацька К., 27 групи – Пальчик А., Козюпа Т. та студенти 29 групи Стріленко К. та Горпиняк А. Учасники вправлялися у завданнях, що пов’язані з різними розділами мовознавчої науки. Беззаперечним лідером цьогоріч став студент 27 групи Козюпа Тарас, який набрав 39 балів з можливих 45. Друге  місце посіла Ковтун Ірина, третє місце у Мазурик Вікторії.

Тож щиро вітаємо учасників та переможців конкурсу. Нехай рідне слово буде для всіх нас оберегом. Щастя вам, добра, нових здобутків в ім’я України!

Аліна Юрченко,

викладач української мови та літератури

Що очікувати у ЗНО-2019

Друк
PDF

 
Термін проведення: 20 травня 13 червня 2019 року.
 
Кількість предметів: кожен зареєстрований учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів із переліку: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.
 
Зміст сертифікаційних робіт відповідатиме програмам ЗНО, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 03 лютого 2016 року № 77 «Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінюванню для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти» (ці ж програми були чинними під час розроблення тестових завдань 2018 року).
 
ЗНО=ДПА
  • для учнів (слухачів, студентів) закладів професійної (професійно-технічної), вищої освіти, які у 2019 році завершують здобуття повної загальної середньої освіти, результати ЗНО з двох предметів зараховуються як результати ДПА:
1. Українська мова і література (результат виконання завдань з української мови, у тому числі, власного висловлення на дискусійну тему);
2. Математика або історія України (період ХХ – початок ХХІ століття) на вибір учня (слухача, студента).
 
Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти звертає увагу всіх, хто планує у 2019 році реєструватися для участі у ЗНО, необхідно завчасно потурбуватися про отримання паспорта. Реєстрація на ЗНО здійснюється за наявності паспорта.
Для забезпечення оперативного ознайомлення з актуальними новинами стосовно ЗНО-2019 створено безкоштовний мобільний додаток “Харківський РЦОЯО”. Завантажити офіційний мобільний додаток сайту “Харківський РЦОЯО” можна у Play Market.
 
Більше інформації: Український центр оцінювання якості освіти: www. testportal.gov.ua, Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти: www.zno-kharkiv.org.ua
Директор – Сидоренко Олександр Леонідович, доктор соціологічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України.
Додаткова інформація з питань ЗНО: Якушева Олена Сергіївна, спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (057) 705 07 37, 097 83 23 496

Екскурсія в галерею образотворчого мистецтва

Друк
PDF

 

 

25 жовтня 2018 року студенти 10 групи завітали у галерею образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького на відкриття виставки, присвяченої 25-річчю спеціальності «Декоративно-прикладне мистецтво» Гадяцького коледжу культури і мистецтв  ім. І.П.Котляревського.

 

В експозиції виставки представлені дипломні, курсові та творчі роботи студентів, виконані в різних художніх техніках, традиційних для сучасного народного декоративно-прикладного мистецтва не лише Полтавщини, а й всієї України.

Студенти нашого коледжу ознайомились також із роботами заслуженого художника України Василя Красьохи під назвою «Афон живописний», які представлені в одному із залів галереї.

Ми вдячні організаторам та учасникам виставок за надану можливість доторкнутися до прекрасного.

Конкурс «Куратор року-2018»

Друк
PDF

З метою активізації виховної роботи в закладах вищої освіти, виявлення та поширення кращого досвіду, підвищення професійної майстерності і популяризації інноваційних виховних технологій 25 жовтня 2018 року на базі Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової ВП НУБіП України відбувся регіональний етап професійного огляду-конкурсу «Кращий куратор навчальної групи 2018».

Організатором конкурсу є Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності ЗВО «Агроосвіта». З вітальним словом до учасників звернулася Галина Кураченко - заступник голови конкурсної комісії, методист ДУ Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» та Ольга Гордієнко – голова конкурсної комісії, директор Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової.

 

За звання кращого куратора змагалися 12 учасників з Чернігівської, Житомирської, Полтавської та Сумської областей.

Наш коледж представила куратор 21 групи Кочура Лариса Віталіївна. Під час конкурсу вона професійно продемонструвала свої вміння, досвід, нові педагогічні ідеї за допомогою презентації, відеофільму, літопису групи, особистого проекту, а також папки-портфоліо, що були подані на розгляд журі. У творчому виступі куратора взяли участь її вихованці Німич Іван та Бутенко Юлія.

 

У дружній святковій атмосфері відбувся конкурс, який показав, що куратор навчальної групи – це багатогранна особистість, яка має надзвичайні творчі здібності, вміє застосовувати індивідуальний підхід до кожного здобувача вищої освіти, володіє новими виховними технологіями. Саме ці якості продемонструвала Кочура Лариса Віталіївна, яка стала переможницею у номінації «Куратор-наставник».

Щирі вітання та досягнення нових вершин!

 

Алла Литовченко,

заступник директора з виховної роботи

Участь у обласному методичному об’єднанні викладачів іноземної мови

Друк
PDF

  

18 жовтня 2018 року викладачі іноземної мови нашого коледжу Грисюк А. О. та Кривець Ю. О. взяли участь у засіданні обласного методичного об’єднання викладачів іноземної мови, що відбулося на базі Лубенського лісотехнічного коледжу.

Учасники відвідали відкрите заняття з дисципліни «Англійська мова (за професійним спрямуванням)», яке було проведено викладачем Кривець В. Ю. на тему «Планування квітника».

Після обговорення питань щодо подальшої роботи методичного об’єднання гостям була проведена екскурсія територією коледжу та до місцевого краєзнавчого музею.

Вітаємо!!!

Друк
PDF

   

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com