• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Актуальні питання розвитку агробізнесу в Україні

Друк
PDF

  

22.11.2018 року у Лубенському фінансово-економічному коледжу Полтавської державної аграрної академії відбулася науково-практична конференція на тему: «Актуальні питання розвитку агробізнесу в Україні», яка стала генератором дискусій та пізнанням нових ідей та досліджень.

У конференції взяли участь 22 учасники, серед них науковці та студенти Полтавської державної аграрної академії.

Метою конференції був аналіз стану та тенденції розвитку ринку землі в Україні, питання, пов’язані з особливостями ведення бухгалтерського обліку та оподаткування фермерських господарств і суб’єктів малого підприємництва, ознайомлення з роллю менеджменту та маркетингу в агробізнесі.

  

Засідання відкрила директор коледжу Т. А. Орошан. У своєму виступі вона передала вітання учасникам конференції та акцентувала увагу на актуальності тематики заходу.

Про необхідність науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти ОКР «Молодший спеціаліст» доповіла координатор наукового товариства к.е.н., викладач обліково-фінансових дисциплін Кухта К.О.

Серед учасників конференції були і студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА.

Олександр Козін та Вадим Шкурат влучно відмітили вміння керувати агропідприємством та яким повинен бути сучасний керівник.

Студенти Катерина Рибаченко, Тетяна Войтер та Каріна Можчіль - досліджували питання особливості ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності фермерських господарств.

Секцію 1 «Стратегічний та інноваційний розвиток підприємств» представила студентка Дарина Носенко, яка відзначила що інтеграція є запорукою успіху агробізнесу.

Наталія Гусаренко ознайомила з системою адміністрування ПДВ в агробізнесі.

Катерина Філатова - досліджувала відмінності категорій гроші та фінанси.

Питання фінансової звітності суб'єктів малого підприємства займався Ярослав Тараненко.

За результатами конференції сформовано збірник, який розміщено на сайті коледжу, а учасники отримали сертифікати.

 

Катерина Кухта,

координатор наукового товариства

Година - реквієм

Друк
PDF

 

 

Вже 85 років не залишає байдужими свідомих людей тема штучного голоду в Україні початку 30 р.р. ХХ століття.

 

26 листопада, з нагоди цієї сумної дати в читальній залі бібліотеки коледжу для  студентів першого курсу було проведено годину-реквієм “В руках, що виростили хліб, не залишили  і зернини”. Завідувач бібліотеки Ірина Ровна розповіла про причини цієї  трагедії, а саме: суцільну колективізацію, людиноненависницьку політику сталінських часів, сумнозвісні хлібозаготовки. Провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної  районної бібліотеки ім. В. Малика Олена Самойленко розповіла про те, як сталося, що без стихії, без засухи, без війни, в  самому центрі Європи, в Україні, яка незадовго перед цим була житницею континенту, небачений голод звів у могилу мільйони людей.

Для присутніх демонструвалися відеоролики  спогадів очевидців подій, що відбувалися в ці трагічні дні.

 

Ірина Ровна,

завідувач бібліотеки

Тиждень циклової комісії економічно – комерційних дисциплін

Друк
PDF

 

 

         З 19.11 по 23.11.2018 року в стінах Лубенського фінансово – економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії проводився тиждень економічно – комерційних дисциплін. Кожен день був насичений заходами. Зокрема, в понеділок, 19 листопада для студентів І і ІІ курсів була проведена виховна година на тему «Моя професія – сучасна і престижна» та розпочав свій флешмоб конкурс «7 економічних чудес Полтавщини». Кращою було визнано роботу студентів 12 групи. У вівторок 20 листопада було проведено фестиваль «Економічний ярмарок» де взяли участь студенти 21, 30,31,37 і 39 груп. Всі учасники фестивалю були нагороджені грамотами та подарунками. Відповідальною за організацію цих заходів була викладач економічних дисциплін Богдан В.С.

 

21 листопада було проведено конкурсно – розважальну програму «Хто зверху?». Участь у грі взяли дві команди –  студенти і студентки ІІ і ІІІ курсів. Перемогу вибороли збірна дівчат коледжу. За організацію проведення цього заходу відповідала Бойко Л.А. та допомогу в організації надали викладачі комісії Пономаренко В.О. та Ісаєнко В.В.

 

У четвер 22 листопада закінчився конкурс в Instagram «Фото на фоні банера», переможницею стала студентка 11 групи Ковтун Владислава.

Після проведення всіх запланованих заходів відбулося підсумкове засідання циклової комісії.

Бойко Л.А. – голова циклової комісії економічно – комерційних дисциплін.

День відкритих дверей у Лубенському фінансово-економічному коледжі Полтавської державної аграрної академії

Друк
PDF

  

         Щоб отримати вичерпну інформацію про навчальний заклад та з перших уст дізнатися про особливості вступної кампанії-2019, майбутні вступники відвідали Лубенський фінансово-економічний коледж ПДАА, який  23 листопада 2018 року провів День відкритих дверей. Коледж запросив усіх тих,  хто зацікавлений у виборі професії.

         Перед вступниками та їх батьками виступили директор коледжу Тетяна Орошан та відповідальний секретар приймальної комісії Олександра Ващенко. Вони надали ґрунтовну інформацію про навчальний заклад, спеціальності, умови вступу, особливості навчання в коледжі та проживання в гуртожитку. На кожне поставлене питання була дана конкретна та вичерпна відповідь.

Заступник директора з навчальної роботи Валентина Джура ознайомила гостей з навчальною та матеріальною базами коледжу. Цікаво була проведена екскурсія до музейної кімнати навчального закладу, яку провели завідувач музейної кімнати, викладач історії  Юрій Бибик та студентки 3-го  курсу  Анастасія Василенко  та  Юлія Дудник.

Присутні відвідали гуртожиток навчального закладу, ознайомилися з умовами проживання в ньому.

Гостинність господарів та невимушена атмосфера спілкування сприяли тому, щоб допомогти  молоді  визначитися з майбутнім фахом.

Ми чекаємо на Вас, шановні вступники. Двері нашого навчального закладу  відкриті  для  Вас  завжди!

 

Юлія Пшенична,

завідувач навчально-виробничою практикою

Фестиваль «Економічний ярмарок»

Друк
PDF

 

 

20 листопада в рамках тижня економічно-комерційних дисциплін відбувся фестиваль «Економічний ярмарок», організатором якого була викладач Богдан Вікторія Сергіївна. Проведення цього ярмарку стало вже щорічною доброю традицією.

  

Студенти коледжу мали змогу представити кухні різних країн світу, які обирали самостійно. Молоді люди довго готувалися до цієї події: готували їжу, декорації, костюми та ретельно продумували ціни на страви. Ярмарок був гарною можливістю проявити свої професійні навички. Студенти 30 групи представляли кухню Сполучених Штатів Америки, студенти 31 групи - кухню Білорусії, студенти 37 групи - Англії, студенти 39 групи - України. Також до участі в ярмарку долучилисястуденти 21 групи, що представляли кухню Італії.

  

Атмосфера цієї події була надзвичайно веселою. Багато студентів і викладачів виявили бажання скуштувати традиційні страви різних країн світу. Студенти боролися за кожного клієнта, робили рекламу та різноманітні акції. Перемогу здобула 39 група комерсантів з національними стравами, які припали до душі багатьом покупцям та суддям.

Отже, ярмарок пройшов вдало і студенти мали змогу не тільки проявити свої професійні навички, а й отримати прибуток від продажу.

 

Свєтлова Марія,

студентка 39 групи

Впевнений крок до майбутнього працевлаштування випускників коледжу

Друк
PDF

 

 

Уміння поєднати професійну підготовку з компетентністю у сфері офіційно-ділового спілкування – важлива ознака справжнього фахівця. Саме такими прагнуть бачити наших студентів-випускників викладачі Юрченко Аліна Сергіївна і Козюпа Костянтин Миколайович, які 15 листопада провели відкрите бінарне практичне заняття з української мови (за професійним спрямуванням) та інформаційних систем і технологій у фінансово-кредитних установах на тему: «Використання спеціалізованого програмного забезпечення для укладання документів щодо особового складу».

  

 

Працюючи індивідуально і колективно над укладанням резюме, студенти 30 групи були залучені в атмосферу пошуку роботи за фахом, що змушувало їх замислитись над професійно значимими якостями, набутими протягом років навчання, зробити висновок про доцільність вибору певного виду резюме в конкретному випадку і навіть спробувати себе в ролі HR-менеджера, аналізуючи резюме в текстовій  та мультимедійній формі. Активна творча діяльність здобувачів освіти супроводжувалась широким використанням на всіх етапах заняття інформаційно-комунікаційних технологій (програмного забезпечення MS Office, онлайн-ресурсів, засобів локальної мережі, програм тестового контролю, цікавих і змістовних відеоматеріалів).

Досвід ефективної педагогічної співпраці був високо оцінений не лише присутніми на занятті колегами та представниками адміністрації коледжу, а й студентами, які разом із необхідними практичними навичками отримали простір для самовдосконалення у вимірі інформаційних технологій та ділових стосунків.

 

Дзюба С.М., голова циклової комісії

загальноосвітніх та гуманітарно-

соціальних  дисциплін

Переходимо від слів до дій: квест ООН у нашому коледжі

Друк
PDF

 

   

Напередодні Міжнародного дня студента, 15 листопада, на базі Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської ДАА відбувся квест, присвячений Цілям Сталого розвитку,  із залученням студентів нашого коледжу. Вказаний захід у форматі інтелектуального квесту підготувала команда волонтерів.  Під час квесту, учасниками якого стали студенти 21 групи та їх куратор Кочура Л.В., були розглянуті такі важливі питання, як якісна освіта, чиста вода, доступна медицина, співпраця заради миру і багато іншого. Студентам дуже сподобався квест, і вони були задоволені, щосправились із завданнями першими. По завершенню квесту наші студенти – переможці отримали подарунки від Представництва ООН в Україні та програми Волонтери ООН.

Бойко Л.А., голова циклової комісії

економічно - комерційних  дисциплін

Щодо онлайн-підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання

Друк
PDF

 

Пізнавальна екскурсія, що дала надію на велике майбутнє

Друк
PDF

  

1 листопада 2018 року 31 група з Богдан В. С. та Кочергою Т. І. відвідали 12 міжнародну виставку сільськогосподарської техніки та обладнання ІнтерАгро в м. Києві.  На ній були представлені останні досягнення та інновації світового та вітчизняного машинобудування для аграрного сектору, сільськогосподарське обладнання для ремонту та сервісу, запчастини, технології точного землеробства та агроклімату, обладнання та технології для рослинництва, агрохімія.

  

Були на конференції, де всі з великою зацікавленістю слухали презентації спікерів. На ярмарку вакансій була представлена величезна кількість компаній-учасників, серед яких: Ерідон, ТОВ “АМАКО Україна”, ТМ Хлібодар, ТОВ “Укравтозапчастина”, ТОВ “Агроком”, ПрАТ “Епікур”, МХП, Kernel, PepsiCo, Cygnet Agrocompany, ГК Верес та багато інших. На заході була присутня команда рекрутів порталу АГРОКАРЄРА – кожен із нас мав можливість отримати поради щодо ефективного способу поведінки в процесі працевлаштування, написання резюме, проходження співбесіди тощо.Нам розповідали про старти молодих фахівців в сфері агробізнесу, що давало надію на велике майбутнє.

 

Після виставки ми відправилися до заводу  “Оболонь – одного з найбільших виробників напоїв в Україні. На власні очі ми побачили, класичні технології виробництва  та сучасне обладнання. Нам розповіли історію виникнення компанії Оболонь з самого початку і до сьогодні.

Ми вдячні за таку цікаву та пізнавальну подорож до столиці.

 

Оксана Хоменко,

студентка 31 групи

Екскурсія до галереї мистецтв

Друк
PDF

 

 

12.11.2018 року студенти 21 групи відвідали Лубенську  галерею мистецтв. Цю екскурсію влаштувала викладач української мови та літератури Юрченко А. С. та проводила член Національної спілки письменників України Юлія Манойленко. Автором експозиції стала молода талановита українська художниця Аліна Гончарова, для якої ця виставка вже 13. Оволодівши різними техніками розпису  Гуцульської писанки, валяння, розписом на шовку у своїх роботах вона відроджує стилістику Полтавського краю.

Деякі картини на виставці виконані технікою  валяння. Це техніка створення з непряденої вовни декоративних речей чи панно, за допомогою гарячої води та мила.  У жанрі мистецтва батик найяскравіше проявився характер художниці, її невичерпний творчий потенціал, де чітко визначена своя філософія і фантазія. Вражає неймовірне поєднання кольорів та ідей, втілених на полотнах.

            Студенти були захоплені цією  надзвичайною талановитою особистістю, ми бажаємо їй успіхів у своїй творчості та щиро дякуємо організаторам.

Сацька Катерина,

 студентка 21 групи

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com