• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

Важлива інформація

Друк
PDF

 

Про інформаційно-просвітницьку роботу щодо профілактики коронавірусної інфекції.

Друк
PDF

 

 

         З метою підвищення рівня знань студентської молоді було проведено інформаційно-просвітницьку роботу про особливості короновірусної інфекції та її профілактики.

         Головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги м. Лубен Пучка Олена Юріївна акцентувала увагу, що самолікування гострих респіраторних захворювань, зокрема короновірусної інфекції СOVID -19, небезпечне. При перших ознаках респіраторного захворювання (підвищення температури тіла, кашель й утруднене дихання) необхідно  якнайшвидше звернутися за медичною допомогою.

 

         Серед найбільш ризикованих груп населення є:

*    люди поважного віку;

*    люди зі слабким імунітетом;

*    люди із захворюванням бронхо-легеневої системи.

 

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

*    часто мити руки з милом або обробляти дезінфікуючими засобами;

*    під час кашлю та чхання прикривати рот і ніс паперовою хустинкою;

*    уникати тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

*    не споживати сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Міс коледжу 2020

Друк
PDF

 

 

5 березня 2020 року в Лубенському фінансово-економічному коледжі Полтавської державної аграрної академії було проведено конкурс краси, таланту й чарівності – «Міс коледжу 2020».

Учасницями цього захоплюючого дійства стали студентки груп ІІ – ІІІ курсів, які представили власне хобі, танцювальні здібності, український стилізований костюм і креативні сукні handmade.

Такому гарному святу передувала складна і кропітка робота. Обрані учасниці під пильним поглядом організаторів конкурсу, викладачів Вікторії Пономаренко та Аліни Юрченко, щодня відпрацьовували рухи, відточували майстерність дефіле, вчилися розкривати свої індивідуальні здібності й артистизм, щоб продемонструвати набуті навички на сцені.

  

Приємним доповненням конкурсної програми стали ліричні віршовані рядки й невимушені діалоги ведучих (студентів і викладачів); музичні дарунки від творчих колективів, їх підготовкою займались ініціативні студенти під керівництвом заступника директора з виховної роботи Вікторії Богдан і  художнього керівника Світлани Кочубей. Зі сцени пролунали привітання з прийдешнім святом весни, які висловив від імені всіх чоловіків нашого коледжу викладач Володимир Ісаєнко.

Кожен вихід учасниць супроводжувався щирими аплодисментами глядачів: одногрупників усіх конкурсанток, які підтримували дівчат у період підготовки, викладачів і працівників коледжу, які по-новому відкрили для себе знайомі обличчя студенток, оцінивши їх таланти, а також запрошених гостей, учнів загальноосвітніх шкіл м. Лубни, яких ми завжди раді вітати не лише на урочистостях, але й у якості студентів нашого закладу освіти.

  

Оцінювання виступів конкурсанток було довірене компетентному журі, до складу якого входили: Олександр Іващенко, начальник Управління з питань комунального майна та земельних відносин виконавчого комітету Лубенської міської ради; Віктор Верещака, директор Лубенського краєзнавчого музею імені Гната Стеллецького; Павло Парубочій, професійний фотограф, креативні роботи якого цінуються не лише у нашому місті, а й далеко за його межами; Олексій Шкляр, головний бухгалтер КП «Чисте місто», випускник коледжу.

Після спільного обговорення журі розподілили номінації для учасниць конкурсу: титул «Міс Загадковість» здобула Катерина Харченко (20/22 гр.), «Міс Загадковість» - Юлія Бутенко (32 гр.), «Міс чарівність» - Катерина Сацька (31 гр.), «Міс Оригінальність» - Анастасія Пальчик (37 гр.), «Міс артистичність» - Анна Кравчук (39 гр.), «Міс елегантність» - Ліна Кулик (29 гр.), «Міс грація» - Наталія Ілляшенко(21 гр.). Звання «Міс глядацьких симпатій» отримала Анна Грабаренко (27 гр.), а почесний титул «Міс коледжу 2020» належить Вікторії Мазнюк (30 гр.).

Усі конкурсантки були нагороджені квітами та подарунками, серед яких – сертифікати на фотозйомку в студії Павла Парубочого, а поряд з цим кожна з дівчат здобула навички роботи у модельній сфері, знайшла нових друзів, отримала безліч вражень та емоцій!

 

 

Влада Ковтун,

студентка 21 групи

Зустріч з представниками податкової служби

Друк
PDF

  

27 лютого у Лубенському фінансово-економічному коледжу ПДАА  проведена зустріч начальником Лубенського управління ГУ ДПС у Полтавській області Коломійцем Олександром Володимировичем та завідувачкою сектору забезпечення роботи Лубенського управління Волковою Вікторією Миколаївною зі студентами ІІІ курсу  спеціальності 071 «Облік і оподаткування», 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

 

        Темою зустрічі  була легалізація трудових відносин та декларування доходів громадян.

         Дякуємо за співпрацю!

Вітаємо!

Друк
PDF

 

Участь у дні відкритих дверей в суді

Друк
PDF

 

 

Кращий захист – це захист законом. Він не завжди веде до повного виправдання, але його перевага полягає в тому, що, коли захисник знайшов юридично правильне положення, воно стає обов’язковим для суддів.

П. Сергіїч

21 лютого 2020 року у Лубенському міськрайонному суді було проведено «День відкритих дверей». Тематика заходу: «Відкритість суду – це запорука довіри громадян до правосуддя».

 

Захід відвідали студенти 29 групи Лубенського фінансово-економічного коледжу Полтавської державної аграрної академії, яких було ознайомлено з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, нововведеннями у законодавстві з питань судоустрою, зразками різних процесуальних документів. Крім того, студентів проінструктували щодо правил поведінки під час судового засідання, після чого вони мали змогу побачити роботу суду зсередини. Ознайомчу екскурсію провела прес-секретар суду Гак Тетяна Григорівна.

 

Студентам була надана можливість відвідати судове засідання, за участі голови суду Алтухової Олесі Сергіївни, яка по закінченню розгляду справи провела особисту зустріч зі студентами. Юнаки і дівчата зацікавлено послухали, як проходить процес, застосовуються норми матеріального і процесуального права на практиці. Кожен із присутніх був вражений професійністю судді.

Підводячи підсумки Дня відкритих дверей, слід зазначити, що проведення такого заходу сприяє підвищенню загального рівня правової культури, формуванню у молоді довіри та поваги до судової влади, а також побудові діалогу між судовою владою та громадськістю.

 

Оксана Силка,

викладач правознавства

Пізнавальна екскурсія в м. Київ

Друк
PDF

 

20.02.2020 року студенти 3 курсу Лубенського фінансово-економічного коледжу разом з викладачами: Богдан В.С., Кочергою Т.І. та Кочурою Л.В.  відвідали місто Київ, а саме Міжнародний виставковий центр, де відбулася Міжнародна виставка «Агро Весна 2020» та 8-й День молодого спеціаліста в стилі «Агрокебети». На нас чекало спілкування з ідейниками освітнього проекту, менторами, студентами, які вже сьогодні користуються своїм щасливим білетом, а також мотивуючі виступи та презентації.

На цьому заході студенти дізналися багато цікавої інформації про правила професійного ділового спілкування для людей, які займаються аграрним бізнесом.

  

Учасниками виставки стали провідні українські та іноземні компанії, що є виробниками насіння овочевих культур. Представники цих компаній розповіли не лише про правила ведення бізнесу, а й про те, як вони самі досягли успіху, починаючи з нуля. Студенти із захопленням слухали доповідачів, адже кожен із нас мріє в майбутньому стати успішною людиною. Окрім доповідей, здобувачі вищої освіти ознайомилися з новими сортами та гібридами овочевих культур американської та японської селекції, які до цього часу не досить широко представлені в Україні.

Також ми побували в Національному банку України. Спочатку екскурсовод розповіла студентам про історію самого банку, а далі перейшла до історії грошового обігу на території України. У Музеї грошей ми дізналися, які функції виконує Національний банк України, занурились у світ фінансів та грошей, переглянули цінні експонати. Яскраві, колоритні вітражі музею ілюструють найважливіші віхи історії України, що відображені на стендах та у вітринах. Це, зокрема, домонетні форми грошей (доба бронзи і Трипільська культура), гроші періоду Київської Русі, козацької доби, Української Народної Республіки1917 – 1920 рр. та сучасної України.

Нам дуже сподобалася екскурсія, це було пізнавально та цікаво. Дякуємо  організаторам!

19 березня видатна українська письменниця і поетеса Ліна Василівна Костенко святкує день народження – 90 років.

Друк
PDF

  

         Ліну Костенко називають поетом епохи. ЇЇ вірші та проза нікого не залишають байдужими. Поетеса уже давно є визнаним майстром сучасної української поезії. Ліна Василівна нагороджена відзнакою Президента України та орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня. Також є лауреатом Шевченківської премії, премії  імені Олени Теліги, премій Антоновича та Петрарки. Крім того поетеса почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернігівського університетів. Але головна нагорода для Ліни Василівни прихильність і любов простих читачів.

         З нагоди дня народження  Ліни Костенко студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу ПДАА, разом з викладачем української мови Хорошковатою Юлією Вікторівною, підготували відео-читання віршів поетеси. Пропонуємо переглянути сім різних історій, які сплелися в одну мелодію.

         Вірші декламують: Шульга Дмитро, Кошіль Аделіна, Ковтун Влада, Супрун Мирослав, Шиш Анна, Орленко Анна, Гулак Богдана.

Творча зустріч з полтавським письменником Віталієм Запекою.

Друк
PDF

 

 

15 лютого цього року   в бібліотеці імені Володимира Малика відбулася надзвичайно тепла, цікава творча зустріч з полтавським фотохудожником, письменником Віталієм Запекою, автором антивоєнного роману  «Цуцик».  Цей захід відвідали студенти Лубенського фінансово- економічного коледжу ПДАА. Студентів  вразила зранена душа, зболене серце і велика людяність Віталія Запеки.

Після всіх вражень, які пережив Віталій Леонідович на фронті, про війну писати не хотілося.  Але розумів, що це потрібно. Бо  надто вже вона стала звичним явищем. Тож треба нагадувати співвітчизникам, що живемо в країні, де  відбуваються бойові дії. А  щодо книги «Цуцик»,  то вона присвячена тваринам на війні – собакам, які поруч з військовими переживають ворожі обстріли і є повноправними членами військових підрозділів.

Завбібліотеки  І. В. Ровна

День святого Валентина у коледжі

Друк
PDF

 

14 лютого у багатьох країнах світу відзначається День святого Валентина або День всіхзакоханих . 

Вважається, що День святого Валентина існує вже більше 16 століть.

Тому напередодні свята, наповненого ніжністю та любов`ю, наша студентська сім'я вирішила привітати один одного. Був організований ярмарок, на якому студенти, викладачі та гості коледжу насолодилися смаколиками і підкріпилися після напруженої роботи. А після занять викладачі та студенти коледжу добре попрацювали і підготували святково-розважальну програму "Під знаком Купідона", де команди хлопців і дівчат мали змогу перевірити «хто кращий?».

   

Традиція дарувати подарунки у День закоханих міцніла з кожним роком і для деяких стала безцінним скарбом. Тож і ми наступного ранку, у святковий день,  вирішили зробити приємне і привітати дорогих викладачів. Валентинки для цього студенти приготували власноруч і вклали всю свою любов у ці маленькі листівочки.

 

Незважаючи на таємничість свята, люди не упускають можливість його відсвяткувати разом зі своїми коханими і рідними людьми. Адже День святого Валентина - це не тільки свято квітів, листівок і подарунків. Це символічний день для прояву трохи більшої уваги і любові тим людям, які знаходяться поруч з вами.

  

Любіть і даруйте радість  не тільки в День святого Валентина, а щодня, бо любов – це велика сила, яка рухає увесь світ і надихає до нових звершень.

 

Яна Запорожець,

студентка 20/22 групи

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com