• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Останні новини

ВИСТОЯЛИ-ПЕРЕМОЖЕМО!

Друк
PDF

  

 

Щороку 21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови. У жовтні 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день рідної мови як привід для роздумів та зосередження уваги на мовному питанні. Починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначають і в Україні.

 

До Міжнародного дня рідної мови у Відокремленому структурному підрозділі «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ» були проведені кураторські години із студентами коледжу. За допомогою презентацій та відеоматеріалів куратори навчальних груп пояснили історію походження свята, важливість мови у нашому житті, дали розуміння того, що мова не просто засіб спілкування - це ДНК нації.

 

Студентська молодь виявила зацікавленість у обговоренні рівня розвитку рідної мови, також згадали вислови відомих українських письменників про рідну мову. Студенти декламували поезії класиків української літератури та навели цікаві факти про українську мову, зробили аналіз еволюції писемності. Визначили пріоритетні завдання: знати, берегти і шанувати рідну мову бо це обов’язок кожної людини, адже нас єднає мова.

 

 

Куратори навчальних груп

Конференція «Історична періодизація широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну»

Друк
PDF

 

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну викладачі коледжу були учасниками конференції «Історична періодизація широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну», яку підготував викладач історії Юрій Бибик. В роботі було використано матеріали, рекомендовані Міністерством освіти і науки України, розроблені фахівцями Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України за участі Головного оперативного управління Генерального Штабу Збройних Сил України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України (Лист МОН № 1/1070-23 від 24.01.2023 р).

  

 

 

викладач історії Юрій БИБИК

Окупація Криму

Друк
PDF

  

У понеділок, 27 лютого здобувачі освіти були учасниками круглого столу до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополь у 2023 році.

26 лютого в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

 

Саме в цей день у 2014 році в Сімферополі відбувся масовий мітинг. Він був організований Меджлісом кримськотатарського народу. Кримські татари, українці, представники інших національностей відважно вийшли під будівлю Кримського парламенту на підтримку територіальної цілісності України, на захист своєї свободи та демократії. Ця подія стала символом опору окупації, що триває вже дев’ять років.

 

Загарбники переслідують корінний народ півострова. Кримські татари не визнали окупації та інші порушення прав людини й норм демократії, за якими живе весь цивілізований світ.

Хвиля за хвилею проходять репресії, обшуки і незаконні затримання. Країна-агресор цинічно нехтує основоположними правами і свободами людини та міжнародним правом. Саме Крим став базою для окупантів під час вторгнення на материкову частину України. Пліч-о-пліч з українцями кримські татари в складі ЗСУ боронять незалежність нашої держави та звільняють українську територію.

Крим – частина України і вона буде звільнена від окупанта.

 

 

бібліотекарка Ірина РОВНА

викладач історії Юрій БИБИК

Виховна година до Дня Соборності

Друк
PDF

  

Національно-патріотичне виховання молоді є приорітетним завданням на сьогодні. До свята Соборності України у Відокремленому структурному підрозділі “Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ” була проведена виховна година із студентами коледжу на яку був  запрошений військовослужбовець. Під час спілкування обговорювалися історисні передумови проголошення Акта Злуки Української  Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, день проголодення якого є Днем Соборності України. Працювали над визначенням поняття “соборність” відповідно до Закону України “Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної громадянської ідентичності”.

  

У молоді сформувалося розуміння того, що соборність - це духовна єдність українського народу, неподільність усієї території України. Ми повинні оберігати її цілісність і шанувати історичну пам'ять.

 

Вітаємо переможницю обласного етапу XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Друк
PDF

 

28 січня 2023 року в онлайн-форматі відбувся обласний етап конкурсу, підсумки якого тішать і надихають. Із приємністю вітаємо переможницю обласного етапу конкурсу, здобувачку освіти за спеціальністю 076 « Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Жаркову Анастасію Володимирівну, яка посіла ІІ місце!

 

Пишаємося Вами та бажаємо здобути призове місце на Всеукраїнському етапі!

«Бій за майбутнє» Інформаційні матеріали до Дня пам'яті Героїв Крут–2023

Друк
PDF

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Друк
PDF

  

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року № 928.

 

 

Конкурс проводиться відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 р. № 571, листа Міністерства освіти і науки України від 18 жовтня 2022 року № 1/12288-22 «Про проведення ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка».

 

Цього річ Конкурс проходив у надзвичайно важких умовах, але попри все творча молодь показала приклад цілеспрямованості й наполегливості. Незважаючи на повітряні тривоги, відсутність світла , студенти висловили своє бачення України без зла. Вони довели, що під величним знаком генія Шевченка наш народ повертає собі національну самосвідомість і гідність.

 

У ІІІ (обласному) етапі, який проходив 28 січня 2023 року онлайн на базі ПАНО ім. М.В.Остроградського відповідно до поданих заявок брала участь здобувач освіти Жаркова Анастасія.

 

 

Щиро дякуємо педагогам-наставникам за якісну підготовку здобувачів освіти! Бажаємо невичерпної наснаги, творчих злетів у майбутньому та нових перемог!

 

 

Свято Соборності України

Друк
PDF

 

Свято Соборності України відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно – Української Народної Республіки, що відбулося в 22.01.1919 році. Головна традиція в День Соборності - це живий ланцюг, який українці вибудовують, символізуючи об'єднання українських земель і державну єдність. Добру традицію продовжують і в нашому навчальному закладі.

До Дня Соборності України у Відокремленому структурному підрозділі “Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж ПДАУ” студенти, викладачі, працівники коледжу об'єдналися, щоб створити “живий ланцюг єдності” тримаючи державні прапори в руках. Куратори навчальних груп провели зі студентами інформаційні години на тему: “Єдина країна - єдиний народ”. Основним пріоритетним завданням на сьогодні є розуміння того, що  тільки в єдності наша сила.

 

 

Щедрували в рамках акції «Підтримай ЗСУ разом з нами»

Друк
PDF

 Традиція щедрування в Україні тягнеться із давніх часів. Щедрим або багатим називався в українців вечір напередодні Старого Нового року (13 січня), або як його ще називають у народі – свято Маланки. У цей день готували багатий святковий стіл, а до кожної хати приходили щедрувальники. 

Ніч перед Новим роком вважалася особливою, чарівною, коли могли відбуватися різні чудеса і казкові перетворення. Люди вірили, що опівночі «відкривається небо», і тоді у самого Бога можна просити все, чого забажаєш. Але коли в країні війна то в усіх одне бажання, ПЕРЕМОГА.

 

 

Студенти ВСП «Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж Полтавського державного аграрного університету» продовжують підтримувати Українські традиції. Але цього разу ми не просто щедрували, а збирали кошти в рамках акції «Підтримай ЗСУ разом з нами». Ці кошти були передані благодійному фонду «MELEK» з метою придбання генераторів для наших захисників.

 

 

 

Висловлюємо велику подяку підприємствам та їх керівникам, які з радістю приймали щедрувальників. Це: АТ «ЛУБНИФАРМ», ЛВЗ АТ «МОТОР СІЧ», ПП «ЛУБНИМАШ», ПП "ЛУБЕНСЬКИЙ ХЛІБОЗАВОД", ЛУБЕНСЬКА ОБ’ЄДНАНА ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА ІНСПЕКЦІЯ, ТОВ "БАЗИС НАДІЯ" (універмаг). Всього зібрали 28000 грн. (а це – ДВА генератори)!

 

Викладачі нашого коледжу також долучилися до акції «Підтримай ЗСУ разом з нами» та закупили необхідні ліки для наших воїнів. 

Усі до кого завітали наші щедрівники отримали позитивний настрій та пригощали нас різними смаколиками.

Ще раз дякуємо всім небайдужим за донати, адже в єдності наша сила. Разом до ПЕРЕМОГИ!

ПРОФЕСІОНАЛІЗМ ВИКЛАДАЧА ЯК ОСНОВА ПЕДАГОГІЧНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

Друк
PDF

Наша робота супроводжується постійним спонуканням до творчості, жоден викладач не застосовує загальновідомі методики без свого відтінку, свого наголосу. Педагогічний колектив коледжу, розуміючи важливість і складність проблем, що постають перед ним, працює над удосконаленням навчально-виховного процесу, над формуванням особистості викладача, його педагогічної майстерності. Адже викладач – людина публічна, його фахові та загальнолюдські здібності є предметом обговорення серед колег, учнів, батьків і навіть пересічних громадян.

 

Що таке педагогічна майстерність? У чому ж виявляється педагогічна творчість? Формами виявлення педагогічної творчості є: творчий пошук чи експеримент; науково-дослідницька діяльність; творча педагогічна діяльність; творче натхнення; творче самопочуття.
 
З метою підвищення своєї педагогічної майстерності викладачі коледжу являються постійними учасниками Всеукраїнського конкурсу «Педагогічний ОСКАР-2023». Конкурс проводиться з метою вивчення та поширення інноваційних педагогічних практик, підвищення якості та ефективності організації і управління освітнім процесом закладів фахової передвищої освіти.
 
 
09 січня відбулося засідання конкурсної комісії відбіркового етапу конкурсу ««Педагогічний ОСКАР-2023». Члени конкурсної комісії розглянули ці конкурсні роботи, оцінили їх відповідно до критеріїв, що зазначені в Положенні Конкурсу та рекомендували розглянути та затвердити такі роботи на педагогічній раді 10 січня 2023 року.
 
Матеріали та витяг з протоколу педагогічної ради від 10.01.2023 р. будуть направлені до Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти для участі у Всеукраїнському конкурсі «Педагогічний ОСКАР – 2023».
 

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com