• Навчання за освітньо-професійною програмою: "Облік і оподаткування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Фінанси, банківська справа та страхування"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність"

  • Навчання за освітньо-професійною програмою: "Економіка"

Ознайомлення із порядком створення проектів громадського бюджету

Друк
PDF

 

За сприянням Полтавської обласної молодіжної організації «Твій Світ» та Лубенської міської ради 22 листопада здобувачі вищої освіти мали навчально-ознайомчий візит до м. Пирятин «Громадський бюджет Пирятина: кращі практики».

Мета візиту: ознайомити учасників з міста Лубни з кращими практиками партиципації на місцевому рівні на прикладі впровадження громадського бюджету у Пирятинській ОТГ.

Здобувачі вищої освіти стали учасниками засідання у форматі круглого столу «Громадський бюджет: провали і успіхи».

У рамках навчально-пізнавального візиту делегацію ознайомили з інфраструктурними об’єктами ОТГ, що були реалізовані в рамках громадського бюджету, Пирятинська ЗОШ №6, ЦНАПу Пирятинської ОТГ.

 

Що таке громадський бюджет?

З точки зору громади – це інструмент прямої демократії, за допомогою якого громадяни беруть активну участь у розподілі частини бюджетних коштів.

З точки зору органу місцевого самоврядування – це частина бюджету міста, з якої обов’язково фінансуються проекти та пропозиції, подані безпосередньо громадянами.

Громадянська партиципація – це залучення громадян до участі в різноманітних подіях, активної діяльності, висловлювання думок щодо процесів, які відбуваються в публічній сфері.

Громадянська партиципація – це процес, під час якого громадяни отримують можливість впливати на рішення органів державної влади, здійснювати контроль з їх виконанням, якщо такі рішення безпосередньо або посередньо торкаються інтересів громадян.

Учасники делегації отримали знання щодо ефективної участі у розподілі бюджетних коштів та підвищили обізнаність щодо бюджету участі як інструменту перетворень на місцевому рівні.

Полтавська обл., м. Лубни,

вул. Я. Мудрого, 23/1

 

 

(05361) 77-535 - директор
(05361) 72-600 - приймальня
(05361) 72-605 - бухгалтерія
(05361) 71-870 - гуртожиток

 

lubnyfekpdaa@gmail.com